Weekend Fashion Award (7)

Kandidaat 7: Jaimee McKenna, student van Central Saint Martins in Londen.

Jaimee McKenna (24)

Geboren: Lichfield, Engeland.

Ervaring: Een diploma kunst en design, een bachelorgraad first class honours textielontwerp en daarna een master modeontwerp, specialisatie gebreide kleding in 2013, dat alles in Central Saint Martins. Vanaf juni 2010, dus tijdens haar studie, leerde ze de basics van het vak in het atelier van de in Londen gevestigde Canadese ontwerper Mark Fast.

Jaimee McKenna is nog maar pas afgestudeerd en pakte al uit met een officiële presentatie op de London Fashion Week in september 2013. Ze is er dus klaar voor. Jaimee specialiseerde zich in gebreide kleding en deed veel ervaring op in de vier seizoenen dat ze aan de zijde stond van de Canadese ontwerper Mark Fast, die eveneens studeerde in Central Saint Martins. Een puike prestatie. Op jaimeemckenna.tumblr.com toont ze de beelden die deel uitmaken van haar bagage – Egon Schiele, een zwart-witfoto van Miao-vrouwen, vintage plooirokken, en vooral dat knallende blauw dat heel haar collectie domineert.

Want haar basisinspiratie is het ultramarijn, de kleur van Yves Klein, die “beetje bij beetje een zeer belangrijke plaats in mijn concept heeft ingenomen”. Terwijl de plooien terug te voeren zijn tot een foto die ze zag in een Vogue uit de jaren vijftig, “een rijkelijk van plooien voorziene jurk, zeer mooi van structuur”.

Jaimee ontwikkelde vervolgens haar eigen vilt, “die de mooie structuur zou kunnen hebben, maar tegelijk toch een mooie plooival creëert. Want ik wilde een collectie die een indruk geeft van ‘moeiteloosheid’, alsof elke laag zich vanzelf op de volgende legt, in een mooie beweging en met een mooie omvang. Waarbij het ultramarijn vooral zorgt voor een intense saturatie en voor een onweerstaanbare blikvanger.” (Anne-Françoise Moyson)

Jaimeemckenna.tumblr.com

Alle kandidaten défileren op 14 oktober a.s. tijdens de Weekend Fashion Award.

Info & tickets: www.knackweekend.be/fashionaward2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content