Weekend Fashion Award (6)

Kandidaat 6: Stéphanie Baechler, studente van ArtEZ Arnhem.

Stéphanie Baechler (30)

Geboorteplaats: Meyriez (Zwitserland).

Opleiding: behaalde in 2008 een diploma textieldesign aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen en Kunsten in Luzern. Voltooide dit jaar haar masteropleiding in Arnhem.

Werkervaring: werkte voor ze naar Arnhem vertrok al drie jaar bij het Zwitserse textielbedrijf Jakob Schlaepfer, dat werkt voor modeontwerpers als Marc Jacobs en Vivienne Westwood en ook interieurtextiel vervaardigt. Het European Ceramic Work Centre in Den Bosch bood haar vorig jaar gedurende een maand een kunstenaarsresidentie aan.

Naam van haar collectie: Lodonite

“Ik word meer aangetrokken door de kunsten dan de commerciële modewereld”, bekent Stéphanie Baechler, die in haar geboorteland al enkele opdrachten voor theaterkostuums verzorgde. “Maar het is voor mij niet het een of het ander. Textielontwerp verrijkt kleding en laat me toe om grenzen te verleggen en beide werelden te verenigen. Volledige collecties ontwerpen geeft je meer mogelijkheden om een persoonlijk verhaal te vertellen, maar dat kan voor mij dus ook op een andere manier.” Ook in haar collectie Lodonite ligt de nadruk op het gebruikte basismateriaal, loden, en de visuele gelijkenissen met harde materialen als steen en beton. “Ik hou van de sculpturale eigenschappen van loden en de manier waarop je de boorden onafgewerkt kan laten, zodat ze een rauwe sterkte uitstralen. De stijfheid van loden zorgde wel voor een extra uitdaging, omdat de kleding ook een zekere elegantie en beweeglijkheid moest hebben”. Wat ons betreft: mission accomplished.(Wim Denolf)

Info: www.stephaniebaechler.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content