Weekend Fashion Award (5)

We stellen u de kandidaten voor de Weekend Fashion Award voor. Vandaag is kandidaat nummer vijf aan de beurt: Roos van Woudenberg. Zij volgde een modeopleiding in Arnhem.

Roos van Woudenberg (23)

Geboorteplaats: Scherpenzeel (Nl).

Opleiding: Behaalde in 2010 een bachelordiploma aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en voltooide haar modeopleiding dit jaar in Arnhem.

Werkervaring: Onderbrak haar masteropleiding om in Zweden ervaring op te op de designafdelingen van H&M en Acne Studios.

Naam van haar collectie: Creature of Immorality.

Roos Van Woudenberg breide ooit een kledingstuk van elektriciteitsdraad. Zulke vrolijke experimenten kenmerken ook Creature of Immorality, een mannencollectie met eigenzinnige vormelijke contrasten en technostoffen voor moderne nomaden. “Ik had een adellijke anarchist voor ogen,” legt ze uit, “de transformatie van een jongeman die de verwachtingen niet wil waarmaken en zich afzet tegen zijn achtergrond. Maar dan wel op mijn manier, met een vleugje humor.” De interesse in historische bronnen – Roos van Woudenberg bestudeerde brieven van ene Carel Willem Alexander van Westerholt uit 1772 – is een familietrek, zo blijkt. “Mijn vader is nogal fanatiek met genealogie bezig. Voor een oudere collectie had ik ook al eens een eenvoudige boer uit de Veluwe en mijn eigen familiegeschiedenis onderzocht. Blijkbaar waren er parallellen, zoals het hergebruik van kleding en de manier waarop stoffen behandeld werden. Maar bij mij gaat het uiteindelijk wel meer om de vraag ‘wat als?’: hoe zou iemand er nu uitzien? Dat probeer ik in een eigentijds garderobe te vertalen.” (Wim Denolf)

Info:www.roosvanwoudenberg.com

Alle kandidaten défiléren op 14 oktober a.s. tijdens de Weekend Fashion Award.

Info & tickets: www.knackweekend.be/fashionaward2013

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content