Weekend Fashion Award (4)

We stellen u de kandidaten voor de Weekend Fashion Award voor. Vandaag is kandidaat nummer vier aan de beurt: Anaïs Lalu van La Cambre.

Anaïs Lalu (28 jaar)

Geboren in: Poitou-Charentes (Frankrijk)

Studies: Een opleiding in Brussel, La Cambre mode(s), die ze voltooide in juni 2013, na plastische kunsten te hebben gestudeerd in Frankrijk. Ze volgde diverse stages bij de grootste ontwerpers, Balmain, J.W. Anderson en Jean Paul Gaultier, en won drie awards – van Dior, Hunting and Collecting en Brussel Export – voor haar collectie in 2012.

Naam van haar damescollectie: Des brillants dans le ciment

“Ik heb me verdiept in jonge meisjes die dromen van een turncarrière, kunstschaatsen, cheerleading, en die proberen een beetje glamour te brengen in een strakke, bijna grijze wereld. Mijn creaties ondergingen dus verschillende invloeden: de basisgarderobe van tienermeisjes uit de vroege jaren 90, pantalon, minirokje, sweater en “pull camionneur” die dan worden veredeld met wat glitter, om zo uit te komen bij de oogverblindende outfits van de schaatssters. En die mix wilde ik doortrekken naar de Couture, maar dan in de rode-loperversie.” Anaïs Lalu verzoent het onverzoenbare, met een onmiskenbare lichtheid. Borduurwerk wordt gecombineerd met luxueuze materialen, felle kleuren worden niet ontweken.

Typering van haar collectie, in haar eigen woorden, als een gedicht om in stilte op te zeggen: “Een sfeer van contrasten overheerst. De koude vloer van een kleedkamer in de winter. Grillades versus Demon Cacharel Spray 50 ml. Smaragdkleurig stretch pluisfluweel. Chipie/Chevignon/Cimarron – Tartans uit de jaren 90. Cocktailjurken uit Amerikaanse series / een leven zonder cocktail… Briljanten gegoten in beton. De dag dat de glanzende, nauw aansluitende pakjes arriveerden… Surya Bonaly op het ijs. De witte sokkel waarop ze rusten, het schoeisel der zuiverheid. Pailletten alom. Het defilé van Yves Saint Laurent voor de Wereldbeker 98. Een gemaquilleerde kwajongen. De treden van een showtrap / waar ook naartoe.”

Alle kandidaten défileren op 14 oktober a.s. tijdens de Weekend Fashion Award.

Info en tickets: www.knackweekend.be/fashionaward2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content