Wat draag je op een zomerse dag om te gaan werken?

De warme dagen zijn in het land en dat brengt enkele vestimentaire dilemma’s met zich mee. Vooral wat je aantrekt op een warme dag naar het werk, zorgt zeker wel voor enkele vraagtekens. Maar wat zijn nu juist de ‘do’s & dont’s’ op de werkvloer?

De warme dagen zijn in het land en dat brengt enkele vestimentaire dilemma’s met zich mee. Vooral wat je aantrekt op een warme dag naar het werk, zorgt zeker wel voor enkele vraagtekens. Maar wat zijn nu juist de ‘do’s & dont’s’ op de werkvloer?

Laat ons beginnen met het overlopen van de kleerkast van de vrouw. Zij kunnen alvast op hun twee oren slapen, zowat alles is toegestaan tijdens de zomer op het werk. Denk bijvoorbeeld aan jurkjes, jumpsuits, linnenbroeken, topjes en sandalen. Toch zijn er voor de vrouw ook enkele valkuilen. Zo kan je beter vermijden:

– Geen slippers of te losse sandalen: de ideale strandschoen is niet geschikt om je op het werk te begeven. Deze schoen is geschikt voor een warme dag, behalve op het werk. Het is gewoon niet gekleed om met een slipper op het werk aan te komen. Kies daarom voor een mooie sandaal of een ballerina.

– Het tonen van teveel huid: nooit een goed idee is het dragen van een te kort rokje of een te diepe decollet√©. Hiermee zou je wel eens foute signalen aan je collega’s kunnen doorgeven. Bovendien is het ook zo dat je waarschijnlijk minder serieus genomen zal worden omdat je zelf je kleding minder serieus neemt. Kies daarom voor een stijlvol alternatief in de vorm van een rokje tot net boven de knie, een zwierig jurkje of een mooie V-hals. Vaak is ook het tonen van minder huid, aantrekkelijker dan het tonen van extra veel ‘vlees’.

– Doorschijnende kleding: dit is een trend die we sinds deze lente hebben opgemerkt. Vrouwen dragen, en ook op het werk, doorschijnende blouses waardoor je de bh erg goed kan zien. Vaak is het ook de bedoeling dat je een bh kiest in een opvallende kleur. Zo zie je dit kledingstuk nog eens extra goed zitten. De mannen zullen dit ongetwijfeld best amusant vinden, maar stijlvol is het niet. Uiteraard is het dragen van doorschijnende blouses absoluut geen schande, maar draag er dan een topje onder in dezelfde tint.

– Geen ondertopje aan de oppervlakte dragen: iedereen herinnert zich wel de discussie over het dragen van topjes met ‘spaghetti-bandjes’ op de middelbare school. Te bloot volgens de directie van verschillende scholen en het gevolg was dat het dragen van deze topjes ‘verboden’ werd. Op het werk is het uiteraard niet verboden, maar toch raden we aan om te kiezen voor spaghetti-bandjes waarvan het topje niet bezaaid is met kant of andere frulletjes. Hou het dan liefst zo simpel mogelijk.

Morgen buigen we ons over de vestimentaire code tijdens de zomermaanden van de man op het werk.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content