Wanneer panty’s in de kast laten?

Veel vrouwen worstelen rond deze tijd van het jaar met de vraag.

Met de prille lentezon en het kwik dat vlotjes tot 20 graden reikt, zie je in het straatbeeld het dilemma waar veel vrouwen rond deze tijd van het jaar mee worstelen: Toch maar panty’s aantrekken of ze in de kast laten? Want terwijl de ene blootsvoets in sandalen rondhuppelt, hult de andere zich nog in zwarte, opaque kousen en kniehoge laarzen.

Die laatste optie is eind april toch echt niet meer aangewezen. Maar anderzijds… zet tijdens de eerste lentedagen een stap in de schaduw en dan blijkt dat blote benen best wel gevoelig zijn voor de nog niet helemaal opgewarmde lucht. Punt twee: na een lange, strenge winter moet u er goed over waken dat uw benen grondig geëpileerd en gehydrateerd zijn of het is werkelijk geen gezicht.

Middenweg
Dus eigenlijk moeten we een soort middenweg vinden. Bijvoorbeeld: een zomerschoen met peep toe gecombineerd met kousen. Het kan vreemd lijken, maar is wel degelijk een stijlvolle manier om de wissel van seizoenen te overbruggen. Maar een belangrijke waarschuwing: wees voorzichtig met de keuze van schoenen.

De misstap van Sarah BrownVolgens de Britse pers pakte alvast first lady Sarah Brown het helemaal verkeerd aan. Zij droeg afgelopen weekend marineblauwe panty’s in zomerse rode peeptoe’s met kurkzool. De kurkzool doet de schoenen té zomers ogen, waardoor de combinatie met panty’s een beetje een vreemde aanblik biedt.

Om u voor dezelfde misstap te behoeden, hier alvast wat tips:

1. Vermijd in het tussenseizoen schoenen die al té zomers aandoen. Als u panty’s draagt kan een peep toe wel, maar ze combineren met kurk, raffia, stro, espadrilles of zeer lichte ‘nude’ tinten is uit den boze.

2. Zwarte kousen kunnen met kleurige kleren. Dat zorgt voor een leuk contrast.

3. Vermijd al te dikke panty’s. Dat oogt te winters.

4. Zwarte schoenen ogen mooi gecombineerd met kleurrijke kousen. Vooral wanneer de rest van uw outfit sober is. Kleurrijke kousen staan perfect met peep toe’s.

5. Huidskleurige kousen, vooral diegene die speciaal ontworpen werden om met open schoenen te dragen, zijn een godsgeschenk voor wie geen perfecte benen heeft. Alleen opletten dat u geen te donkere of dikke exemplaren kiest. Want dan zou u er wel eens als een slonzige oma kunnen uitzien.

Ann Heylens.

Bron: Daily Mail

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content