Wanneer mode kunst wordt: drie handtassen met een artistieke inslag

Van links naar rechts: de kunstige tassen van Louis Vuitton, Lies Mertens en Delvaux. © Foto R.V.

Waarom zou je kunst alleen aan de muur hangen? Met deze drie tassencollecties ben je een wandelende galerie.

Puike prints

Maar liefst zes hedendaagse kunstenaars kregen van Louis Vuitton de opdracht een eigentijdse invulling te geven aan de bekende Capucines bag. Onder meer de Amerikaanse artiest Alex Israel, de Zweedse Urs Fischer en de Zuid-Afrikaanse Nicholas Hlobo kregen carte blanche om het blanke Vuitton-canvas naar hun hand te zetten. De gelimiteerde ArtyCapucines Collection is bijgevolg een uiteenlopende tassenlijn die bulkt van de frisse kleuren en opvallende prints.

6500 euro, louisvuitton.com

In de wolken

‘Ceci n’est pas un Delvaux’, aldus een van de handtassen uit de nieuwste collectie van het Belgische luxemerk. Met een surrealistische knipoog brengt Delvaux namelijk voor de tweede keer een lijn uit als eerbetoon aan de befaamde kunstschilder René Magritte. Denk daarbij aan handvatten in de vorm van een bolhoed en tal van verwijzingen naar zijn bekende wolkenpatroon. Nieuw aan deze Magritte-collectie is dat er ook voor mannen tassen en accessoires werden ontworpen.

Tassen vanaf 2200 euro en kleine lederwaren vanaf 200 euro, delvaux.com

Bloemenaquarellen

Er zijn slechts honderdvijftig exemplaren beschikbaar van de nieuwe tassen die designer Lies Mertens uitbrengt met haar jeugdvriendin Sofie Marijnissen. Het was altijd al een droom van de twee om samen aan een project te werken, en na een bezoek aan het schildersatelier van Marijnissen werd de knoop definitief doorgehakt. Het resultaat zijn drie kleurrijke bioleren handtassen van Mertens’ hand waarbij Marijnissens bloemenaquarellen de binnenkant sieren.

Beschikbaar vanaf 14 juni, vanaf 375 euro, liesmertens.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content