Walter Van Beirendonck ontwerpt balletkostuums

© Belga

De ontwerper is een samenwerking aangegaan met l’Opéra national de Paris.

De Belgische modeontwerper Walter Van Beirendonck is een samenwerking aangegaan met de l’Opéra national de Paris. Hij zal balletkostuums ontwerpen voor ‘Sous Apparence’, de allereerste choreografie van danseres Marie-Agnès Gillot.

De ontwerper staat erom gekend grenzen te verleggen aan de hand van zijn ontwerpen en dat zal ook niet anders zijn bij de balletkostuums. Met deze ontwerpen wil hij de grenzen tussen de twee geslachten doen vervagen, zegt hij tegen WWD. Hij zal kostuums ontwerpen voor 20 dansers waarbij de mannelijke dansers in spitzen aantreden en de vrouwelijke dansers topless op het podium worden gestuurd. Dat is vrij ongebruikelijk aangezien mannelijke balletdansers zelden tot nooit in spitzen aantreden.

Het is niet de eerste keer dat de excentrieke ontwerper kostuums ontwerpt voor een dansproductie. Zo ontwierp hij in 2003 de kostuums voor de productie ‘Not Strictly Rubens’ van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Ook toen stapte hij af van het normale beeld van een fijne ballerina en ontwierp kostuums die samengesteld zijn uit honderden handgemaakte rozetten van tule, om zo opnieuw voluptueuze lichamen te creëren.

Ondanks de recente tegenslagen op professioneel vlak blijkt Van Beirendonck duidelijk niet bij de pakken te blijven zitten. (RDM)

‘Sous Apparence’ loopt in het Parijse Palais Garnier van 31 oktober tot 10 november 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content