Wallpaper* lanceert parfum met boekengeur

Volgens Karl Lagerfeld is er geen betere geur dan die van een vers gedrukt boek.

Het magazine Wallpaper* brengt een parfum op de markt met als bouquet de geur van vers gedrukte boeken.
Het was modeontwerper Karl Lagerfeld, die zijn PR-verantwoordelijke en gerenommeerde uitgever Gerhard Steidl eraan herinnerde dat er in de hele wereld geen betere geur is dan die van een boek dat recht van de persen komt.

Om die specifieke geur in een flesje te vangen bracht het toonaangevende Britse magazine Wallpaper* Steidl in contact met parfumeur Geza Schoen, die overigens niet aan zijn proefstuk toe is. In samenwerking met enkele collega’s bracht hij al een parfum op de markt dat in wisselwerking met de feromonen van zijn drager een zeer persoonlijke en dus unieke geur voortbrengt.

Parfum met boekengeur verpakt in boek
Voor de verpakking van het parfum Paper Passion ging Lagerfeld het niet al te ver zoeken. Het flesje werd verpakt in een boek met een verborgen compartiment. Schoen was meteen enthousiast: “Je hebt een boek, waarin een flesje verpakt zit dat de geur van een boek bevat. Het mag dan eigenaardig lijken, het idee heeft wel een zekere simpliciteit, een lineariteit.” (JK)

Paper Passion wordt voorgesteld aan het publiek op de ‘Handmade Exhibition’ van Wallpaper* in Milaan van 17 tot en met 22 april en zal verkrijgbaar zijn in de winkels vanaf 30 mei 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content