Waarom minimalistische mode ook voor plus-size maten een goed idee is

© .

Glitters en drukke prints zijn fantastische manieren om onze persoonlijkheid uit te drukken. Toch willen we ook af en toe clean, simpel en minimalistisch uit de hoek komen. Zij die denken dat deze stijl enkel weggelegd is voor ranke dames heeft het mis.

Vrouwen met een maatje meer moeten vaak nog op hun honger zitten wanneer het aankomt op trendgevoelige mode. Gelukkig duiken er af en toe labels en retailers op die deze noden willen inwilligen. Een win-win situatie, want het is een tot nu toe haast onaangeroerde markt, waar veel potentiele klanten zitten te popelen om zich in modieuze looks te hullen.

Een van deze retailers is Mei Smith, het geesteskind van Ayanna Wu Celestin. ‘We worden omring door vrouwen van verschillende maten. Ik vind het daarom absurd dat er zo weinig diversiteit te vinden is in de mode. Ik startte onze retailsite om dit gat te vullen.’

Kwalitatieve mode voor iedereen

Waarom minimalistische mode ook voor plus-size maten een goed idee is
© .

Ayanna vroeg minimalistische merken die normaal enkel standaardmaten in het assortiment hebben om een lijn te voorzien voor vrouwen met maatje 42 of groter. In de toekomst zal de website een poging wagen om mooie designstuks voor vrouwen van alle maten te voorzien. Het klinkt absurd dat nog zo weinig merken, winkels en online webshops zich richten op deze markt. Zijn ze allemaal van hetzelfde bedje ziek als merken zoals Abercrombie & Fitch, die bewust klanten sprokkelen die jong en slank zijn?

Hopelijk volgen er meerdere initiatieven zoals Mei Smith, want zowel de klanten als de commerçanten kunnen er hun voordeel uithalen. Uniek aan het aanbod is dat de oprichtster op zoek gaat naar kwalitatieve mode van kleinere merken. Prijzen starten vanaf 55 euro, waardoor het aanbod anders is dan wat je in ketens kan vinden: geen wegwerpmode of oubollige snits, maar hip Scandinavisch design.

Minimalisme: moeilijk?

Waarom minimalistische mode ook voor plus-size maten een goed idee is
© .

Wanneer men denkt aan minimalisme komt bij heel wat mensen het beeld van losse jurken in rechthoekige vormen in hen op. ‘Muumuu alert’ is helaas een waarschuwingsbord dat voor de ogen van heel wat vrouwen danst. Plus-size labels kiezen daarom voor aansluitende silhouetten of ongeïnspireerde zakken, wat een veilige en vaak niet zo’n stijlvolle keuze is. ‘Er moeten opties zijn voor vrouwen met maat 42 of groter die iets anders willen dragen dan wat de industrie aan hen opdringt,’ klinkt het bij Ayanna.

Het draait allemaal om persoonlijke stijl, de juiste verhoudingen en een slimme balans tussen de kledingstukken. Op die manier kan iedereen de minimalistische stijl dragen, zonder het idee te hebben dat ze rondlopen in een witte vuilniszak. Trial and error tot de gewenste stijl tevoorschijn komt, is de boodschap! (LP)

Meer info: www.meismith.com

Waarom minimalistische mode ook voor plus-size maten een goed idee is
© .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content