Waarom mannen vaker een Speedo moeten dragen

© thinkstock

Simon Doonan, de flamboyante stijlgoeroe van Barneys, heeft op Slate een manifest neergetikt voor het dragen van de speedo.

De stylist Simon Doonan schrijft in een manifest op Slate dat hij het beu is om telkens wanneer hij naar het strand gaat mannen te zien in “gigantische, afzakkende en opbollende boardshorts. Hij pleit voor de strakke Speedo, desnoods met halflange pijpjes, maar tenminste in een snit die nauwer aansluit bij het mannelijke lichaam.

Hij vindt het jammer dat mannen zich zodanig zelfbewust voelen dat ze geen aanpassende zwembroek aandurven, en dat terwijl vrouwen zich al jaren in badpakken en bikini’s hullen die niets aan de verbeelding over laten. Bierbuikjes of smalle schouders kan je ook niet verstoppen met een boardshort, aldus Doonan, en het argument dat je ‘package’ zo duidelijker in het zicht hangt noemt hij belachelijk.

Doonan vindt dat vooral Amerikanen last hebben van dit soort preutsheid en schrijft dat Spanjaarden, Australiërs en Grieken al lang doorhebben dat het laten zien van dit zogenaamde package -wel verhuld door een beetje lycra- je net mannelijker maakt.

Doonans argumenten zijn trouwens niet enkel esthetisch – hij beweert ook dat de meters stof die verloren gaan aan boardshorts ook gevaarlijk zijn. Als je gaat zwemmen wordt het materiaal immers te zwaar en kan je erdoor onder gezogen worden en verdrinken. Juist ja. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content