Waarom ‘made in China’ voor Ivanka Trump een andere betekenis heeft

© -

Wanneer men ontdekt dat de producten die jij verkoopt massaal geïmporteerd worden vanuit het buitenland, dan kan dat wel eens problematisch worden als je vader Donald Trump is.

De U.S. Consumer Product Safety Commission heeft meegedeeld dat 20.000 zijden Ivanka Trump sjaals uit de handel genomen zullen worden. De CPSC kocht enkele van deze sjaals om ze te testen, en merkte dat deze licht ontvlambaar zijn. Alle Ivanka Trump-sjaals die uit de rekken gehaald werden, zijn volgens WWD in China gefabriceerd.

Op zich is dat geen opzienbarend nieuws. Heel wat bedrijven voeren hun productieproces in het buitenland uit. Zo ook Ivanka Trump. Naar aanleiding van het sjaal-debacle werd haar productlijn bestaande uit 838 verschillende items onder de loep genomen. 628 daarvan worden geïmporteerd vanuit het buitenland en 354 dragen het label Made in China. Daar is niets bijzonders aan, tenzij je stelt dat je Amerika weer “great” zou kunnen maken door de lokale economie te boosten. Laat dat nu exact zijn wat Ivanka’s vader, presidentskandidaat Donald Trump, claimt te doen.

In januari gaf hij in een interview aan de New York Times nog toe dat hij een importtaks van 45% zou willen invoeren op Chinese goederen, al claimde hij tijdens een debat dat hij verkeerd geciteerd werd. Reden voor deze defensieve houding? Heel wat van de Trump campaign merchandise, waaronder T-shirts en petjes, én de Donald Trump-lijn met kostuums, hemden en dassen zijn namelijk in China gefabriceerd.

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content