Waarom je overlevingskansen vergroten wanneer je glitter draagt

Glitter enkel goed om zelf mee te schitteren of je vijanden een hak te zetten? Allesbehalve waar.

via GIPHY

Not all that glitters is gold, maar alles wat glittert zal waarschijnlijk wel nog làng blijven glitteren. Geen substantie met meer verlatingsangst dan het glimmerende, fonkelende goedje dat tijdens de feestdagen weer rijkelijk over je woonkamer en badkamer gestrooid zal worden – danku, feestelijke make-up collecties, sprankelende kerstballen en -truien en creatieve cadeautjesinpakkers.

De gewoonte van glitter om lang te blijven rondhangen zorgde ervoor dat het imago van het glinsterende goedje veranderde van “feest” naar “fuck nee”. De Australiër Matthew Carpenter speelde hier handig op in door in januari van dit jaar de website Ship Your Enemies Glitter op te starten, een bedrijf gespecialiseerd in het versturen van zogenaamde glitter bombs: pakketjes vol glanzende confetti die een kreet van frustratie en eindeloze poetsbeurten tot gevolg hadden.

via GIPHY

Kroongetuige in moordzaken

“Grappig”, denk je dan, en “zò erg kan dat toch niet zijn”, maar in oktober werd een vrouw uit Ohio nog schuldig bevonden aan vandalisme toen ze het kantoor van haar voormalige werkgever “versierde” met gekleurde glitter (die onder meer in de computers gezogen werd en daar schade aanrichtte). Ze werd veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijk en een boete van 1000 dollar.

Niemand, echt niemand is tegenwoordig nog opgezet met de volhardende versiering, behalve dan misschien enkele modeontwerpers en forensisch wetenschappers. Wat? Jawel. Wetsdokter Bob Blacklegde schreef zelfs al een paper over het nut van glitter in het oplossen van moordzaken, omdat het materiaal de perfecte sporen na laat.

Glitter is al kroongetuige geweest in verschillende moordzaken, schrijft ook Mentalfloss. In 1987 kon de moordenaar van de 15-jarige Kathy Stockholm gevat worden omdat de glitter op haar lichaam later werd teruggevonden in de auto en het huis van hoofdverdachte Michael Alexander. Ook de moordenaar van Megan Barosso, Vincent Sanchez, werd op eenzelfde manier gevat.

Een outfit of make-up look met glitter dragen verhoogt je overlevingskansen dus aanzienlijk – boosdoeners weten tegenwoordig wel beter dan iemand met een glitterjurkje aan te vallen- maar als je dan toch ten prooi valt zal je stralende look in ieder geval tot gerechtigheid leiden.

via GIPHY

Hoe moet je glitter verwijderen

Omdat iedereen vroeg of laat te maken krijgt met het koppige kleinood en iedereen (zelfs moordenaars) het verdient een glittervrij leven te leven geven wij je enkele tips om glitter uit je kleding, je interieur, van je nagels en van je huid te verwijderen.

Glitter op je nagels

Glitternagellak verwijder je het best door kleine propjes watten te doordrenken met nagellak remover en bevestig die vervolgens met tape of aluminiumfolie een paar minuten rond je vingertoppen. Daarna zou de lak zich makkelijk laten verwijderen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Glitter op je kleding, je kat of tapijt

Stofzuigen, herhaaldelijk met een kledingroller over de beglitterde delen gaan en eventueel met een vochtige rubberen handschoen tegen de vezels/haren van je kledingstuk/kat/tapijt inwrijven. Weg zal glitter nooit helemaal gaan, maar de zichtbare glimmers zijn op die manier tenminste verdwenen.

Glitter in je interieur

Breng alle glitter eerst samen door een vochtig stuk keukenrol te gebruiken als dweil. In het beste geval neemt deze ook wat glimmers mee, al is dit nog maar de eerste stap. Tip: je kan hiervoor ook een wasverzachterdoekje voor gebruiken.

Gebruik daarna een kledingroller en vervolgens de stofzuiger. Kleine glitterdeeltjes kan je daarna makkelijk oppikken door wat dubbelzijdige tape rond je vinger te winden en alle resterende deugnieten één voor één op te deppen. Is je glitter weer verspreid? Wrijf dan met een ballon over het tapijt om statische elektriciteit op te wekken, en haal hem vervolgens over de glitter.

via GIPHY

Belangrijk: jouw welzijn en levensverwachting zijn dan wel gediend met het gebruik van glitter, die van het milieu echter allerminst. Glitter is ontzettend vervuilend en komt vaak in onze oceanen terecht, waar vissen de glimmende deeltjes aanzien als aas, ze naar binnen happen en sterven door schade aan hun ingewanden. Glitter is immers/bovendien niet biologisch afbreekbaar.

(KS)

bronnen: Mentalfloss, Popsugar, RealSimple en How To Clean Stuff

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content