Waarom heeft een vrouw nooit genoeg schoenen?

Fashionista Tiany Kiriloff over klassiekers, schoenenverslaving en mannen

Tiany Kiriloff (32 jaar) is modejournaliste en bezielster van belmodo.tv. Ze bezit ongeveer 150 paar schoenen en voedt haar verslaving door te surfen op het internet. In the name of research, uiteraard.

Over klassiekers

“Mijn collectie is erg gevarieerd. Ik grijp niet snel naar dezelfde schoenen, al kun je natuurlijk nooit genoeg kleuren hebben van een klassieker als de Mary Jane. Er zijn gewoon ook zoveel mooie schoenen. Ik kan ’s ochtends niet altijd kiezen welke ik aan wil, daarom ligt mijn koffer vol schoenen, zodat ik in de loop van de dag, naargelang de gelegenheid, kan wisselen.”

Over verslaving

“Ik zou het geen verslaving noemen, veeleer een uit de hand gelopen hobby. Hoewel, ik kan moeilijk een winkel als Coccodrillo binnenstappen zonder met een paar buiten te komen. Ik koop altijd in een vlaag van verliefdheid, en als ik dan toch probeer te weerstaan, blijven ze door mijn hoofd spoken. Zo ben ik voor een paar gouden schoenen van Dries Van Noten eens over en weer naar Nieuwpoort gereden. Het is dus toch een beetje een verslaving.”

Over mannen

“Schoenen geven vrouwen de kans om total loss te gaan. Eens lekker gek doen, zonder dat iemand het merkt. Ik heb een vermoeden dat mijn man wel weet dat ik een grote collectie heb, maar hij beseft het niet helemaal. En als hij me dan vraagt of ik nieuwe schoenen aanheb, antwoord ik steevast: ‘nee hoor, die heb ik allang’.”

Hoe Luk Warlop, professor marketing aan de KULeuven, en schoenenverkoopster Christel Coenen de vraag ‘waarom heeft een vrouw nooit genoeg schoenen?’ beantwoorden, kan je lezen in de Knack Weekend van deze week. Je vindt er ook enkele tips voor echte shoe-addicts.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content