Vrouwen ondersteunen elkaar via kledinglijn Wehve

© Wehve SS16

Sjaals, poncho’s en omslagdoeken zijn perfect om het tussenseizoen te overbruggen; wanneer je er een juist exemplaar uitkiest dragen ze nog eens een verhaal mee ook.

Neem nu het werk van Gesine Holschuh haar passie voor mode met haar liefde voor Uruguay combineerde binnen de modelijn Wehve, die zorgvuldig handgeweven en -gebreide accessoires in merinowol herbergt.

Holschuh omringde zich door sterke vrouwen om haar visie werkelijkheid te zien worden. Zo deed ze beroep op Marine Halna du Fretay – een designer die twintig jaar lang bij Hermès de tekenpen vast hield – en op een lokale vrouwencoöperatie in Uruguay, die werkt volgens de standaarden van deWorld Fair Trade Organization.

Gesine wil de ambachtsvrouwen van deze coöperatie enerzijds werk bieden dat een eerlijk loon garandeert zodat ze hun leven in handen kunnen nemen en kunnen blijven werken in hun eigen dorp, in een land waar de inwoners van het platteland steeds vaker wegtrekken. Bovendien is het ook een manier om de plaatselijke ambachtskunst te steunen, die sterk verankerd is in de traditie van Uruguay. Anderzijds wil Gesine ons laten kennismaken met deze magnifieke wol- en weeftraditie, die weinig bekend is bij ons, via een productassortiment met een uitgepuurd design.

Ontdek het vooral zelf hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content