Vrouwen dragen maar een derde van hun garderobe

Vrouwen spenderen meer dan 1.000 euro per jaar aan kleren, maar dragen slechts een derde.

Mannen weten het al jaren, maar Brits onderzoek heeft het nu ook onomstotelijk aangetoond. Ondanks het feit dat vrouwen meer dan duizend euro per jaar aan kleren spenderen, dragen ze amper een derde van hun garderobe.

De Clothes Show Live, een modebeurs die vrijdag in Birmingham van start gaat en de rondvraag uitvoerde, kwam er achter dat vrouwen gemiddeld honderd kledingstukken bezitten, maar er doorgaans zeventig in de kast laten hangen.

Ook bleek dat ze een favoriet kledingstuk, of het nu om een jurk, rok of een paar schoenen gaat, gemiddeld twaalf jaar bijhouden. “Vrouwen hebben dus een langdurige, gevoelsmatige band met hun kleren, want twaalf jaar is bijzonder lang voor een verblijf in de kleerkast”, aldus Gavin Brown, algemeen directeur van de show. Dat ze hun spullen zolang bijhouden, verklaart volgens hem natuurlijk meteen waarom ze maar een derde dragen. “Het overgrote deel van hun garderobe is immers uit de mode of past niet meer. Maar ze gooien de boel toch niet weg, omdat aan sommige kleren mooie herinneringen vastkleven, omdat ze denken dat de spullen vroeg of laat opnieuw modieus zullen worden of misschien omdat ze de hoop koesteren ooit weer in het maatje van twaalf jaar geleden te kunnen”, aldus nog Brown.

The Daily Mail/Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content