Vreemde trend: winkelzakjes als badpak

© -

Do you ever feel like a plastic bag? Blijkbaar is het een volstrekt normale drang, dus hou voortaan al je supermarktzakjes bij, wij voorspellen dat je ze nog nodig zal hebben.

Het is nooit te laat voor een gekke trend moet men in Taiwan al geeuwend gedacht hebben toen ze een zoveelste fotoreeks met babycore en Stan Smiths zagen voorbijglijden. Enkele hipsters namen de schaar ter handen en hulden zichzelf in de swimwear du saison: een winkelzakje met enkele beengaten uit geknipt.

Laat ons even de gedachtengang van deze zelfverklaarde zotte dozen volgen: logo’s zijn (onze excuses aan Naomi Klein) weer helemaal terug van weggeweest, maar wie écht mee is pronkt niet met de Lacostekrokodil of de Calvin Klein belettering. Zoals Jeremy Scott vorig jaar al bij Moschino bewees zijn doordeweekse merknamen pas écht de shit, en als we Macklemore van onder het stof halen is boodschappen doen ook nog wel okee. Enter: plastic zakjes van Carrefour en 7-Eleven, bekend om hun laadkracht maar ook: waterdichtheid. BOEM! Badpakken.

De trendsetters kregen dankzij deze Facebookgroep heel wat volgelingen, waaronder uiteraard ook enkele slimmerds die het nodig vonden tekst en uitleg te verzinnen bij deze ophefmakerij. Badpakken van plastic zakjes zouden “nog wel eco” zijn en moeten “het steeds groter wordende probleem van vervuiling en afval in de zee net als ons consumptiegedrag aanklagen”. Best hoor. (KS)

via GIPHY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content