Voor het eerst trekt zwarte fotograaf coverfoto van Vogue (en dat dankt hij aan Beyoncé)

© Beyonce door Awol Erizku

De 23-jarige Tyler Mitchell gaat de geschiedenisboeken is als de eerste zwarte coverfotograaf voor het vermaarde modemagazine.

Beyoncé zal op de cover staan van het septembernummer van Vogue. De zangeres mocht tevens haar invloed laten gelden voor deze actie. Zo nam ze de leiding over de fotoshoot, die voor het eerst in de geschiedenis van Vogue een zwarte fotograaf te beurt viel. Dat schrijft The Huffington Post.

De keuze van fotograaf viel op de nog maar 23-jarige Tyler Mitchell. Ook al is de fotograaf nog zeer jong, Mitchell werkte in het verleden al voor modemerken als Marc Jacobs en Givenchy. Met de keuze voor Mitchell, jong en zwart, heeft het modeblad meteen twee primeurs in één klap te pakken. Meestal krijgen alleen meer ervaren fotografen de kans de voorpagina van het magazine in te vullen.

Voor de septembereditie, voor modebladen het belangrijkste van het jaar, maakte hoofdredacteur Anna Wintour de gewaagde keuze om sommige beslissingen over te laten aan de Amerikaanse superster. Zo mocht Beyoncé als covermodel zelf haar favoriete foto’s uitkiezen en voorzien van een passend bijschrijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content