Voor het eerst juwelen op Parijse haute coutureweek

In januari zal op de Parijse haute coutureweek voor het eerst ook ruimte zijn voor juwelen.

In januari, wanneer de Parijse haute couture-collectie voor de lente en zomer van 2010 voorgesteld wordt, zal er voor het eerst ook ruimte zijn voor juwelen. De vereniging van twee van de meest bekende en duurste ambachten van de Franse hoofdstad moet de presentatie van de haute couture de uitstraling geven van een echte luxeweek. Dat meldt The Telegraph.
In de haute coutureweek, die van 24 tot 28 januari loopt, zal de laatste dag gewijd zijn aan juwelen. De toonaangevende Franse modehuizen, zoals Chanel, Christian Dior, Givenchy en Jean-Paul Gaultier, krijgen dus het gezelschap van bekende juwelenmerken als Boucheron, Cartier, Chaumet en Van Cleef & Arpels.

Hoewel het aantal huizen dat twee keer per jaar (in januari en juli) trouw de couturekalender volgt, drastisch is afgenomen sinds de boom in de eerste helft van de twintigste eeuw, blijft de absolute toplaag van de mode een belangrijk uithangbord voor de luxemerken. Rijke Russen, sjeiks uit het Midden-Oosten en de opkomende elite in China en andere Aziatische landen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Zij maken er geen probleem van om 10.000 euro neer te tellen voor een klassiek pak of een jurk, of meer dan 100.000 euro voor een avond-of bruidsjurk.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content