Volg de New York Fashion Week van achter je scherm

Donderdag werd het startschot gegeven voor de New York Fashion Week. Op Catwalk Weekend krijg je de laatste catwalkshows voorgeschoteld.

Topmodeontwerpers van over de hele wereld laten tot 16 september hun modellen los op de New Yorkse catwalk. Die modellen gaan gehuld in de lentecollecties van 2011. De New York Fashion Week is een van de vier grote fashion weken (waaronder Londen, Milaan en Parijs) en bijt zoals gewoonlijk de spits af.

Onder de designers pronken gevestigde waarden als Diane von Furstenberg, Diesel en Vera Wang. Maar ook beloftevolle nieuwkomers zijn van de partij. Wij kijken alvast uit naar de collecties van onder andere Sophie Theallet en William Tempest.

Vorig jaar beloofde de stad die nooit slaapt trouwens een nieuwe, ruimere locatie voor het tweejaarlijks evenement. Zo worden de traditionele tenten op Bryant Park ingeruild voor het Lincoln Center complex aan Damrosch Park, waar ook het beroemde Metropolitan Opera House en het American Ballet Theatre zijn gevestigd.

Naast de catwalkshows van bekende ontwerpers valt er tijdens de modeweek nog veel meer te beleven. Zo organiseert Vogue op 10 september de Fashion’s Night Out, een groot shopping event. Ook vindt er op 15 september een speciale plus-size modeshow plaats en is er een Accessories Bazaar in de Avery Fisher Hall, zodat bezoekers de accessoires die tijdens de verschillende shows gepresenteerd worden van dichtbij kunnen bestuderen.

Geen moment van verveling dus op de New York Fashion Week. Stem daarom zeker af op onze website en op Catwalk Weekend voor de laatste updates van op de catwalk.

Als ontspanning tussen al het trendspotten door, raden we graag dit artikel aan. Zo kom je onder meer te weten wie de eerste rijzitjes weet te versieren en waarom Anna Wintour in geen geval naast de mensen van Style.com terecht mag komen.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content