Vloekende kabouter Wesley voor Oxfam

‘Fairtrade mijn botten!’ vloekt Kabouter Wesley op het T-shirt voor Oxfam.

Jonas Geirnaert, de populairste tekenaar in de Humo’s Pop poll, laat zijn kabouter Wesley los op brooddozen, T-shirts en draagtassen voor Oxfam-Wereldwinkels.

Vanaf 2 april vindt u ‘een stomme brooddoos’, een ‘Fairtrade mijn botten!’ T-shirt en een draagtas met leuze ‘Kijk naar uw eigen zak!’ in de Oxfam-Wereldwinkels, allemaal met de welbekende vloekende Kabouter Wesley er op. De T-shirts en tassen zijn gemaakt van fairtradekatoen en kosten 15 en 20 euro. Uw boterhammen bewaren in een stomme brooddoos kan voor 5 euro.

Sinds de lancering van kabouter Wesley in het programma Man Bijt Hond, kreeg Jonas Geirnaert ontzettend veel aanbiedingen van mensen die er producten van wilden maken. Hij hapte pas toe toen hij daarvoor met een ngo of goed doel kon samenwerken. “Kabouter Wesley spulletjes verkopen in de wereldwinkels leek me een leuk plan. Het is ook een goede zaak om Oxfam wat populairder te maken bij jongeren. Eigenlijk is het dus een grote list om jongeren en anderen naar de wereldwinkel te lokken”, aldus de geestelijke vader van de kabouter met het korte lontje.

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content