Vliegtuig Vittorio Missoni is gevonden

© Reuters

Het vliegtuig dat in januari mysterieus is verdwenen, is teruggevonden. Er is voorlopig nog geen nieuws over de vermiste personen waaronder Vittorio Missoni.

Het vliegtuig met onder meer Vittorio Missoni, de marketingdirecteur van het Italiaanse gelijknamige modehuis, aan boord is terug gevonden na een maandenlange zoektocht. Dat meldt WWD.

Het vliegtuig verdween van de radar op 4 januari maar is nu terug gevonden in het water, aan de kust van Venezuela. Aan boord waren Vittorio Missoni, zijn vrouw Maurizia Castiglioni samen met twee vrienden en twee piloten.

Sinds de verdwijning van het vliegtuig, zijn er al verschillende berichten opgedoken over een eventuele vondst maar het heeft tot nu geduurd om het vliegtuig te lokaliseren. De vondst is te danken aan het gebruik van een gespecialiseerd schip dat vijf dagen geleden werd ingezet.

De autoriteiten zijn momenteel aan het bekijken hoe ze het vliegtuig zullen benaderen om te zien of de lichamen van de vermiste ontwerper en zijn vrienden aan boord zijn. De families van de vermiste personen laten alvast weten dat ze de autoriteiten dankbaar zijn voor hun maandenlange inzet. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content