Vivienne Westwood samen met kleindochter Cora Corre op de catwalk

© Reuters

De Britse modeontwerpster vroeg aan niemand minder dan haar eigen kleindochter, Cora Corre, om in haar show te lopen. Corre zet zo haar eerste stapjes in de internationale modellenwereld.

De Britse modeontwerpster vroeg aan niemand minder dan haar eigen kleindochter, Cora Corre, om in haar show te lopen. Corre zet zo haar eerste stapjes in de internationale modellenwereld.

Toch is Cora Corre geen ‘groentje’ meer in de modellenwereld. Zo maakte ze haar debuut in een modereportage in ‘Love Magazine’ en staat ze sindsdien onder contract bij Next Models. Het mag dan ook niet verwonderen dat ze op de catwalk in Londen te zien is en nog leuker wordt het wanneer de show waarin ze liep die van haar bloedeigen grootmoeder is.

Hand in hand kwamen ze de catwalk opgelopen. Zo wandelde Cora (17) samen met haar grootmoeder Vivienne Westwood op de catwalk tijdens de finale van Westwoods show tijdens de modeweek in Londen. Ze droeg een lange witte jurk, met één ontblote schouder, en had een kleurrijke bos bloemen in haar handen. Wat ons nog het meeste opviel, waren ongetwijfeld haar lange, donkere en wapperende haren.

Mode zit in het bloed

Mode stroomt door de aders van dit jonge model. Zo is Cora Corre de dochter van de oprichters van Agent Provocateur (Rees en Joe Corre) en is ze de kleindochter van Vivienne Westwood en Malcolm Maclaren. Bovendien is het niet de eerste keer dat Cora te zien is op de catwalk, zo liep ze eerder al voor het ‘Red and Gold Label’ van Westwood en de collectie van Giles.

Politiek statement

Wie goed kijkt, die ziet dat Vivienne Westwood een blauwe badge draagt waarop ‘Yes’ geschreven staat. Hiermee refereert de modeontwerpster naar het politieke debat over de onafhankelijkheid van Schotland dat momenteel het land in de band houdt. Door het dragen van deze badge, steekt Vivienne haar mening niet onder stoelen of banken en komt ze er duidelijk voor uit dat ze voor onafhankelijk van het land is. Ook de modellen van haar show kregen allemaal een badge opgespeld. Als statement kan dat absoluut tellen. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content