Vijf redenen om de Crop Top uit te proberen

Wij geven je vijf redenen om deze zomer de gewaagde trend uit te proberen.

Tijdens de afgelopen modeweken zagen we op de catwalk heel vaak de korte top verschijnen, ook wel beter gekend als de ‘cropped top’. Voor je begint te panikeren over extra BBB-trainingen of omdat die muffin-top nog niet is weggewerkt, geen nood. We gaan niet terug naar de jaren ’90 en je hoeft geen sickpack te hebben om met de cropped top weg te komen.

Met deze vijf tips, heb je geen enkele reden meer om de trend aan jou voorbij te laten gaan.

Tip 1: Draag de top met een hoge short of rok Een korte top hoef je niet te dragen met een lage jeans of rok. Draag het eerder met een hoog getailleerde rok of een short die een beetje los zit. Zo laat je het smalste – en meestal ook meest strakke – deel van je lichaam zien.

Tip 2: Draag een losse top Niemand zal je verplichten om een top te dragen die strak aansluit. Een losse top met een A-lijn rok of een losse broek, geeft je net dat extra beetje swagger. Je kan bovendien altijd aan de slag met accessoires om een hoger glam gehalte te creëren.

Tip 3: Het is zoals een ingestopte shirt, maar dan makkelijker Hou je ervan om je top of blouse in je hoog getailleerde rok of broek te stoppen? Een cropped top geeft eigenlijk net hetzelfde effect, alleen blijft je outfit heel de dag goed zitten en hoef je niet constant je blouse opnieuw in te tukken.

Tip 4: Een cropped top is niet gelijk aan bloot Een korte top staat niet altijd gelijk aan een bloot middenrif. Als beginneling kan je eraan wennen door de top onder een jurkje of een overal te dragen.

Tip 5: Beschouw het als een jurk De meeste winkels bieden voor deze zomer een set aan van top en hoge rok in dezelfde print. Je zou misschien denken dat je er dan zal uitzien als een tienjarig meisje dat haar pyjama nog aanheeft, maar op zich verschilt de look niet veel van een peplumjurk. Bovendien kan je deze stukken ook apart combineren, wat uiteraard niet kan met een jurk uit één stuk.

Nog niet overtuigd? Onze cropped top shopping zal je zeker nog op andere gedachten kunnen brengen.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content