Vijf gratis apps voor modeliefhebbers

Een vrouw gebruikt haar smartphone op de Chanel Cruise Collection 2015/16 © REUTERS

Simpelweg inspiratie nodig of smeekt je kleerkast om een upgrade? Met deze gratis apps wordt het moeilijk niét te vinden wat je nodig hebt.

Stylect

Stylect is voor schoenen wat Tinder is voor vrijgezellen. Je mag swipen tussen meer dan 50.000 schoenen, gaande van Nike tot Louboutin. Voor een meer gerichte schoenenzoektocht kan je bovendien een kleur, prijs of stijl selecteren.

Keep shopping

Hop jij bij het shoppen van webshop naar webshop? Dan is Keep Shopping een absolute aanrader. Dankzij de app hoef je je namelijk niet op elke webshop apart aan te melden en een winkelkarretje te maken, want al je aankopen worden erin gecentraliseerd. Ook je betaalgegevens en leveringsadres worden onthouden zodat je met één checkout alles kan kopen wat je hartje begeert. Een shopverskaving ligt wel op de loer.

Polyvore

Wie in haar kleerkast door het bos de bomen niet meer ziet en sommige dagen absoluut geen idee heeft wat aan te trekken, kan inspiratie opdoen op Polyvore. Je kan er niet alleen zelf collages maken met verschillende kleren en accessoires, maar ook zien wat andere gebruikers bij elkaar matchen. Bovendien kan je filteren op bijvoorbeeld kleur, merk en prijs.

Pose

Te warm voor je wollen trui en te koud voor een T-shirt? Soms kan het weer flink roet strooien in jouw vestimentaire plannen. Met Pose kan je zien wat andere mensen in jouw buurt en met dezelfde weersomstandigheden dragen. Bovendien kan je ook selecteren op gelegenheden die specifieke kledij vragen zoals een werkdag, een etentje bij je schoonouders of een vrijgezellenfeest.

Like To Know It

Word je ook lichtjes groen van jaloezie als je sommige Instagram-accounts ziet ? Met Like To Know It kan jij er net zo uitzien als die fashionista’s, want als de Instagram-post een link bevat met de verkoopsinformatie, stuurt de app je een mailje met daarin de informatie waar je je must haves kan vinden.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content