Vijf beloftevolle ontwerpers op de NYFW

Ontdek vijf jonge talenten die hun ontwerpen tonen aan het publiek tijdens de New York Fashion Week. Vijf ‘newbies’ om in het oog te houden.

Op de New York Fashion Week tonen gevestigde waarden, zoals Diane Von Fürstenberg en Vera Wang, hun collecties aan een geïnteresseerd modepubliek. Maar ook jonge talentvolle ontwerpers, die minder bekend zijn, krijgen de kans om hun collecties te tonen tijdens de modeweek in New York. Wij selecteerden vijf jonge beloftevolle modeontwerpers die showen in New York en waarvan we zeker zijn dat ze ons gaan omverblazen met hun collectie. Hou ze met andere woorden goed in de gaten.

1. Clover Canyon

Cover Canyon is ‘Made in California’ en wil deze zonnige levensstijl uitstralen in hun kleding. De collecties worden gekenmerkt door eclectische kleuren en opvallende prints. De vorm van de kleding blijft wel redelijk traditioneel, maar er wordt naar hartelust geëxperimenteerd met kleuren en prints. Het resultaat is dan ook bijzonder vrolijk en telkens we de collectie zien krijgen we een ‘smile’ tot achter onze oren. Zelfs de wintercollecties van Clover Canyon stralen ‘zomervibes’ uit. Elk kledingstuk uit de collecties van Clover Canyon worden van ontwerp tot afgewerkt kledingstuk gemaakt in hun eigen atelier en daar zijn ze bijzonder fier op. Dit is een show waar we enorm naar uitkijken.

Clover Canyon toont de zomercollectie 2013 op 12 september op de NYFW.

2. Timo Weiland

Timo Weiland is het Amerikaanse modelabel van de twee jonge kerels Timo Weiland en Alan Rckstein. Na hun stages in de mode-industrie besloten Timo en Alan een eigen modelabel op te starten. Dit vloeide voort uit hun liefde en passie voor mode. Ze zijn beiden erg geïnteresseerd in de geschiedenis van Europa en houden van reizen. Dit proberen ze steevast in hun collecties weer te geven. Ze willen een dialoog opstarten tussen de Amerikaanse en Europese mode.

Timo Weiland toont de zomercollectie 2013 op 9 september op de NYFW.

3. Emerson

Emerson werd opgericht door de Amerikaanse Fraser-Swan, zij is eigenares én hoofdontwerpster. De collecties van het merk Emerson, met hoofdkwartier in Boston, reflecteren de stijl van een vrije en moderne vrouw en focust op tijdloze elegantie. Het is een prioriteit voor Fraser-Swan dat elke vrouw zich goed voelt in haar outfit en zich kan kleden naar eigen smaak. De collecties van Emerson ogen gesofisticeerd en met veel oog voor detail.

Emerson toont de zomercollectie 2013 op 9 september op de NYFW.

4. Charlotte Ronson

Charlotte Ronson is geen groentje meer in de modewereld. Ze is telg van een talentvolle familie: haar broer Mark Ronson en zus Samantha Ronson zijn geen onbekende figuren in de muziekwereld. Zus Chalotte stort zich op het ontwerpen van kleding en heeft haar eigen winkel in New York. Haar modemerk is nog redelijk kleinschalig en ze werkt hard om zich hogerop te werken. Haar collecties zijn fris en speels.

Charlotte Ronson toont haar zomercollectie 2013 op 7 september op de NYFW.

5. Osklen

Osklen is een Braziliaans modelabel, hoewel de naam meer een Scandinavische achtergrond doet vermoeden. Het label werd opgericht in 1989, maar het duurde een hele poos voor de eerste collectie met hoog fashiongehalte op de markt verscheen: pas in 2003. Daarvoor richtte het zich tot sportkledij. Hoewel Osklen al een tijdje meegaat, is het pas sinds dit jaar dat het merk sterk onder de aandacht komt. De zomercollectie 2013 zal te zien zijn op deze modeweek in New York. Wat wij verwachten? Eclectische kleuren, gebruik van verschillende materialen en flashy zonnebrillen.

Osklen toont de zomercollectie 2013 op 11 september op de NYFW.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content