VIDEO: zo kwam de Dior Haute Couture collectie tot stand

Bekijk hier hoe het team van Raf Simons met absolute precisie en engelengeduld een jurk uit de Haute Couture SS15 collectie van Dior tot leven wekte.

“This is couture level flow, it’s never goin’ on sale” rapt Kanye West op Yeezus, waarbij hij knipoogt naar de hoge prijzen van Haute Couturecollecties. Hoewel de wereldberoemde rapper het zich ongetwijfeld zou kunnen veroorloven is het een veelgehoorde kritiek. Wie echter onderstaande video bekijkt snapt dat een couturestuk het resultaat is van uitmuntende creativiteit, vakmanschap en vaardigheid. Haute Couture is de kers op de taart, de bekroning van een oeuvre, de paukenslag.

Lifestyleplatform Refinery29 werkte samen met de visuele storytellers van Visionaire en kroop gewapend met een camera in de Dior-ateliers, waar een team naaisters -nay: kunstenaars- maandenlang bloed, zweet en tranen vergieten om de visie van creatief directeur Raf Simons tot leven te wekken. Het resultaat toont het verhaal van één couturejurk (‘Look #53’ om het met modetermen te schrijven)- van het eerste patroon tot de uiteindelijke styling op model Kinga Rajzak. Hoewel de creatie van de bewuste jurk meer dan tweehonderd uur vakmanschap betekende, duurt het filmpje maar een kleine vijf minuten, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend. (KS)

VIDEO: zo kwam de Dior Haute Couture collectie tot stand
© REUTERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content