Video: zeldzaam interview met modefotograaf Bill Cunningham vrijgegeven

Dit ‘Fashion Icons’ interview schetst een helder beeld van de stempel die Bill Cunningham op de mode-industrie heeft gedrukt, en geeft je een unieke blik in zijn leven en weg naar succes.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Modegigant Fern Mallis zat twee jaar geleden aan een klein tafeltje met iconisch fotograaf Bill Cunningham, die vorige maand overleed ten gevolge van een beroerte. Voor haar interviewreeks “Fashion Icons” had Mallis een bijna twee uur durend gesprek met Cunningham, dat nu uitzonderlijk toch openbaar wordt gemaakt.

In een diepgaand gesprek over zijn leven, zijn carrière en zijn visie op de modewereld krijgen we een nog beter beeld van de geroemde fotograaf en zijn impact op de (mode)wereld. Zo vertelt hij hoe hij de avond voor de begrafenis van Kennedy het mantelpakje van Jackie – dat oorspronkelijk rood was- inderhaast zwart moest verven. Hij bekent dat hij alle foto’s die hij ooit genomen heeft angstvallig bijhoudt in een archiefkast, en hoe hij vooral NIET wil dat je hem “een icoon” noemt.

Opgepast: deze video zal maar 48 uur beschikbaar zijn.

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content