Video: The Merrymakers maken ‘Isabel Marant x H&M’-kortfilm

De blogsters achter ‘The Merrymakers’, Nathalie De Schepper en Ruth Van Soom, kropen exclusief in de kledij van Isabel Marant voor H&M en maakten een kortfilm. We spraken met de twee blogsters over hun acteerprestaties én wat zij vinden van de collectie van Isabel Marant voor H&M.

De blogsters achter ‘The Merrymakers’, Nathalie De Schepper en Ruth Van Soom, kropen exclusief in de kledij van Isabel Marant voor H&M en maakten een kortfilm. We spraken met de twee blogsters over hun eerste kortfilm én wat zij vinden van de collectie van Isabel Marant voor H&M.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een filmpje te maken over deze collectie?

Ruth en Nathalie: “Enkele maanden geleden stelde AAP Media ons voor om samen een filmpje te maken voor onze blog. Aangezien we altijd wel zin hebben in een nieuw avontuur, waren we meteen enthousiast. Het enige wat bij ons belangrijk was, is dat het fimpje niet ‘gewoontjes’ mocht zijn, we wilden echt iets bijzonders creëren. Plots, enkele weken later, kwam het gedroomde onderwerp voor het filmpje: de collectie van Isabel Marant voor H&M. Meteen gingen we aan de slag aan een moodboard en gingen in gesprek met de mensen van AAP Media om het concept van het filmpje vast te leggen. Samen met Steven en Stijn van AAP Media hebben we er echt iets wondermooi van gemaakt. Samen met Liene en Nanja van Suriel, die verantwoordelijk waren voor haar en make-up, hebben we er iets moois van gemaakt. Ook de mannelijke modellen Sverre Denis en Alain Deloin hebben ons erg geholpen met dit filmpje inhoudelijk op punt te brengen.”

Wat is het verhaal van het filmpje?Ruth en Nathalie: “We zochten vooral authenticiteit en individualiteit, ook omdat Isabel Marant dit zelf erg hoog in het vaandel draagt. In het begin van het filmpje staan we stil, gejaagd door enkele schaduwen die ervoor zorgen dat we niet kunnen zijn wie we willen. Maar wanneer we evolueren, en onze zorgen achter ons laten, worden we een soort van ‘strijders’ die eigenwaarden erg belangrijk vinden en dichter komen bij wie we werkelijk zijn. Dat is vooral de boodschap die we willen meegeven: wie je ook bent, je hebt recht op je eigenheid.

Wat was jullie eerste reactie bij het zien van de exclusieve collectie van Isabel Marant voor H&M?

Ruth en Nathalie: “Nagel op de kop! Isabel heeft de juiste keuzes gemaakt voor haar H&M-collectie. Het geheel geeft een mooi beeld van haar stijl doorheen de seizoenen. Ze ging niet voor de meest typische, “gehypete” styles uit haar collecties zoals de wedge sneaker of de varsity jacket, maar voor stuks met een typische en herkenbare Marant stijl, draagbaar voor elke gelegenheid, tijdloos en normaal buiten financieel bereik van de H&M klant. Ook de kwaliteit is mooi in compromis met de prijs. Deze keer iets hogere prijzen dan normaal bij de designer collabs, maar je krijg dus wel waar voor je geld.”

Voor welk stuk uit de collectie van Isabel Marant gaan jullie zelf op 14 november in de rij staan?

Ruth: “Voor de fringe boots. Ze zien er zeer authentiek en kwalitatief uit. Ik had ze al lang op mijn verlanglijstje staan, maar aan de normale Isabel Marant prijzen waren ze ‘out of my league’. Mijn vreugde was dus groot toen bleek dat ze in de H&M collectie zaten.”

Nathalie: “De pailletten legging en de oversized coat. Zo’n pailletten legging is normaal onbetaalbaar voor mij, dus zo’n unieke kans kan ik in dit geval niet laten liggen! En hij is perfect combineerbaar met de zware oversized coat. Ik hou van de contrasten die Isabel creëert in haar stofkeuzen en volumes.”

Laura Van Roey

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content