Video: Natan schenkt couturejurk aan ModeMuseum Antwerpen en toont making-of

Edouard Vermeulen van Natan werkt aan de jurk. © Alex Salinas

Het Belgische modehuis Natan plant een schenking van een unieke couturejurk aan het ModeMuseum Antwerpen. Een bijzondere gebeurtenis, die wordt gedocumenteerd in een film.

Naar aanleiding van deze schenking maakte het ModeMuseum een documentaire die het volledige ontwerp- en maakproces van de jurk vastlegt. De film volgt de verschillende stadia van het creatieproces: van het prille ontwerpidee, de eerste schets, de verschillende pasbeurten in het atelier, tot en met de fotoshoot met het uitverkoren model.

Ook werden er interviews met Kaat Debo (directrice MoMu), Christian Salez (Furthermore Ltd London en bestuurder Natan) en Pierre Mallevays (managing partner Savigny Partners LLP) geïntegreerd in de documentairefilm.

Gewoonlijk krijg je in een museum voornamelijk het eindresultaat te zien. Het is dus een unieke beleving om ook het creatieproces te kunnen volgen. Het vakmanschap van het modehuis Natan wordt zo in de kijker gezet. Edouard Vermeulen is met zijn modehuis Natan al meer dan 30 jaar actief in de modewereld en is bij het grote publiek vooral bekend van zijn ontwerpen voor de Belgische koninklijke familie en andere Europese koningshuizen.

Van 16 oktober tot en met 4 december zal de documentaire vertoond worden in de MoMu Galerij, aangevuld met een selectie unieke couture creaties van het huis Natan.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Teaser Natan De Jurk – MoMu ModeMuseum Provincie Antwerpen from MoMu Fashion Museum Antwerp on Vimeo.

Praktisch

Gratis toegang

16/10 – 4/12/2016


MOMU GALERIJ – MODEMUSEUM PROVINCIE ANTWERPEN

Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen, België

dinsdag – zondag, 10u – 18u,

gesloten op maandag


info@momu.be – www.momu.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content