Video: mockumentary kondigt nieuwe editie International Woolmark Prize aan

© Woolmark

‘We vroegen aan Isaac om een simpele film over wol te maken. Het loopt een beetje uit de hand’, vertelt CEO en co-founder van Dazed Media Jefferson Hack met een deadpan blik. De mockumentary ‘Unravelled’ viert de Woolmark Prize op droogkomische wijze.

The Woolmark Company en Dazed Media stellen in deze trailer voor ‘Unravelled: the greatest story never told’ een mockumentary voor die de geschiedenis van wol in de mode moet belichten. ‘Het lijkt me logisch dat de geschiedenis van wol, die schandalig genoeg geneerd is geweest, het best verteld wordt met een multimedia dansproject met supermodellen’, klinkt het bij regisseur Isaac Lock. Een grappige manier om de nieuwe editie van de Woolmark Prize in de spotlight te plaatsen.

Uiteraard worden er ook enkele looks van de finalisten van de International Woolmark Prize getoond in de video.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Recent raakte ook bekend dat The Woolmark Company in zee gaat met de Belgische ontwerper Raf Simons. Merinowol heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in de collecties van Simons. ‘Ik apprecieer dat The Woolmark Company merken aanmoedigt om op de proppen te komen met innovatieve manieren om te werken met merinowol. Het is een materiaal waar ik van hou en waar ik graag gebruik van maak. Het voelt heel natuurlijk voor mij om samen te werken met The Woolmark Company en iets speciaals te creëren met de meest kwalitatieve wol ter wereld,’ aldus Simons.

Het doel van The Woolmark Company is te tonen hoe veelzijdig wol is en wat voor innovatieve en creatieve ontwerpen getalenteerde modeontwerpers ermee kunnen maken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content