VIDEO en catwalkreport: Trench kisses bij Burberry Prorsum

Burberry Prorsum. We hebben enkele uren nodig gehad om te bekomen. Meester Christopher Bailey verkende met het merk nieuwe hoogten van ingetogen sexappeal en vrouwelijke schaamteloosheid en scoorde met een show die sommige zelfs tot tranen bracht.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Christopher Bailey staat erom bekend steevast de strafste show van London Fashion Week neer te zetten en ook deze keer stelde hij niet teleur. In een indrukwekkend glazen gebouw in Kensington Gardens dat tot de nok toe gevuld was met bekende gezichten als Miroslava Duma, Freida Pinto, Olivia Palermo, Kate Beckinsale, Rosie Huntington-Whiteley en Rita Ora stuurde hij zijn modellen -die ook niet van de minsten waren- over de catwalk. Voorzien van muziek van Misty Miller en Paloma Faith benadrukte Baily de schoonheid van zijn collectie, maar toen plots de achterwand openschoof en Tom Odell daar live achter zijn piano begon te zingen rommelden verschillende gasten in hun handtas, op zoek naar een zakdoekje. Een mens zou bijna vergeten dat ie daar was om kleding te bekijken.

We zagen de klassieke burberrytrenchcoats, gemoderniseerd met lakleder, plastic en metalen details, kokerrokken met lederen ruches, dierenprints die wild met elkaar gecombineerd werden; luipaard bij giraffe, of die uitgevoerd in bladgoud als kostbare details op mantels terug te vinden waren. We spotten hartjes op jurkjes, onderbroekjes en hemdjes die buyers driftig deden noteren, lederen franjes, doorschijnende mantels en rokken, een strepenpatroon en zelfs latex, alles uitgevoerd in het typische Burberry kleurenpallet. Bailey temperde het sexappeal van zijn modellen door hen voornamelijk van lage kitten heels te voorzien en gaf hen grote, bijna lompe handtassen en clutches die het silhouet vakkundig uitbalanceerden.

Volgens Bailey was zijn muze voor deze AW13-collectie Christine Keeler, het voormalige model en callgirl van de Grote Britse Politici. Niemand weet met zekerheid of Keeler ooit Burberry gedragen heeft, maar het mag wel duidelijk zijn dat ze nooit de fijne grens tussen sexy en elegant bewandeld zou kunnen hebben als die Bailey uitgezet heeft. Hoewel de ontwerper speelde met latex en dierenprint bleef het geheel uitzonderlijk stijlvol en vernieuwend. Bailey heeft duidelijk de teugels van het merk in handen. Hoewel hij trouw blijft aan de klassiekers bracht hij het Burberry Prorsum-paard naar ander water waar het publiek gewillig van dronk.

Bekijk hier zelf de volledige show maar onthoud: die witte doorschijnende trench is de onze.

Muziek:
‘Happy Together’ recorded for Burberry Acoustic – Misty Miller
‘Picking Up The Pieces – Acoustic Version’ – Paloma Faith
‘Hold Me – Live Version’ – Tom Odell

Katrin Swartenbroux vanuit Londen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content