Video: dit duurzame Canadese merk tovert tweedehandskleren om in nieuwe items

Preloved © -

Preloved werd in 1995 opgericht in Canada. Al meer dan twintig jaar maken ze nieuwe items van tweedehands kleren.

Julia Grieve richtte Preloved op in 1995. Haar doel is om de mode-industrie duurzamer te maken en de modecyclus wat meer te sluiten. Het merk Preloved gaat in tegen de fast fashion filosofie van zo goedkoop mogelijk zo veel mogelijk trendgevoelige stuks op de markt te brengen. Preloved produceert in Canada zelf en betaalt dus een eerlijke prijs aan de ontwerpers en arbeiders.

De kleren waar ze mee aan de slag gaan, zijn normaal bedoeld voor de storthoop. Tweedehandskledij kan immers niet allemaal verkocht worden of worden opgestuurd naar derdewereldlanden. Niet alleen omdat het in deze landen vaak te warm is voor bepaalde items, maar ook omdat er op veel plaatsen een overaanbod is en de gedoneerde tweedehandskleren de lokale kledingindustrie in de war brengt.

De kledingstukken waar Preloved niets mee kan doen, mogen opgehaald worden door jonge ontwerpers, kunstscholen of andere geïnteresseerden. Julia Grieve zegt hierover het volgende in de video: ‘Hoe meer mensen zoals ons werken, hoe beter.’ Het merk werkt ook met overschotstoffen van grotere merken. Die belanden anders ook op de vuilnisbelt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content