Victoria’s Secret onder vuur door kinderarbeid

© EPA

Het katoen voor de bh’s zou door kinderen in Burkina Faso geplukt worden.

Het luxueuze lingeriemerk is in opspraak gekomen wegens betichtingen rond kinderarbeid. Het katoen voor hun peperdure beha’s zou namelijk geplukt worden door mishandelde en onbetaalde kinderen in Burkina Faso. Dat meldt New York Magazine.

Het lingeriemerk beweert pesticidenvrij te zijn en met regenwater te produceren. In de labels van hun lingerie worden de producten beschreven als ‘fair trade’ en ‘goed voor vrouwen, goed voor de kinderen die van hen afhankelijk zijn’.

Uit een rapport van de Nationale Federatie van Burkina Katoenproducenten blijkt echter dat de katoenleverancier van Victoria’s Secret niet zuiver op de graat is.

Onwetendheid?

Het is momenteel nog onduidelijk of Victoria’s Secret op de hoogte was van de arbeidsomstandigheden, al zijn die in het algemeen geen groot geheim. De katoenleveranciers staan immers bekend om de uitbuiting van minderjarige arbeiders.

Het lingeriemerk beweert alvast in 2008 geen rapport te hebben ontvangen van hun toenmalige partner, de Nationale Federatie van Burkina Katoenproducten. Zij beweren dat er in dat jaar duizenden kinderen gedwongen moesten werken op de zogenaamde fair trade plantages.

In een reactie laat Victoria’s Secret weten de aantijgingen tot op het bot uit te zoeken. Ook Fairtrade International is haar certificering van bedrijven in dit gebied aan het herzien. (FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content