Victoria Beckham over haar passie voor mode

© Reuters

Victoria Beckham vertelt in een interview met Vogue hoe ze is uitgegroeid tot een succesvol ontwerpster.

Om succesvol te zijn als ontwerpster “is er meer nodig dan hard werk en toewijding”, vertrouwt ze de lezers toe. La Beckham mag zetelen in de jury van de International Woolmark Prize, hét teken dat je het gemaakt hebt als ontwerpster. Vogue vroeg haar naar de reden voor haar succes.

Op 16 februari zal Victoria Beckham prominente figuren in de mode zoals Diane von Furstenberg en Donatella Versace vervoegen in de jury voor de International Woolmark Prize. Deze prijs, die ooit gewonnen werd door Karl Lagerfeld en Yves Saint Laurent, wil de belangrijkste ontwerpers van de toekomst onder de aandacht brengen die op een moderne manier gebruik maken van Merinowol in hun collectie.

In 2009 startte Beckham haar eigen label waarmee ze in 2011 de Britse Designer Brand of the Year Award won. Dat ze mag zetelen in een jury om op haar beurt nieuwe ontwerpers te erkennen, toont aan dat ze nu al een gevestigde waarde in de mode genoemd kan worden. Volgens Vogue is Beckham met haar “oog voor detail, pasvorm en proportie” een nuttige bijdrage aan de jury.

Naast hard werken en toegewijd zijn is het volgens Victoria Beckham noodzakelijk om “het belang van het combineren van creativiteit met commerciële levensvatbaarheid” te erkennen. Een ontwerper moet het zakelijke aspect van mode in al zijn aspecten leren verstaan en “zich omringen met het juiste team en de juiste structuur”, zo legde de ontwerpster uit. Zonder de technische knowhow en verstand van zaken zal een ontwerper, hoe getalenteerd ook, niet succesvol zijn.

Victoria Beckham gebruikt zelf al enkele seizoenen Merinowol in haar prêt-à-porter lijn en is dan ook voorstander van het gebruik van deze veelzijdige en hedendaagse wol. Beckham zal de deelnemende ontwerpen beoordelen als ontwerpster, maar ook als draagster van mode. Ze is benieuwd naar het gebruik van het materiaal door andere, jonge ontwerpers en hoopt inspiratie op te doen tijdens haar rol als jurylid. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content