Vervangt Nicolas Ghesquière Marc Jacobs bij Louis Vuitton?

© Reuters

Het contract tussen Marc Jacobs en Louis Vuitton, dat in 2014 afloopt, wordt naar alle waarschijnlijkheid niet vernieuwd. Zowel Women’s Wear Daily als Fashionista melden dat Nicolas Ghesquière op dit moment serieuze gesprekken voert met luxeconcern LVMH om in Jacobs’ voetsporen te treden.


In een industrie waar stoelendansen zo veelvuldig zijn als stoelgang wist Marc Jacobs zestien jaar lang zijn plaatsje bij Louis Vuitton te verzekeren. Jacobs maakte Vuitton hip, trendy en gegeerd en zorgde voor creativiteit bij het label door samenwerkingen aan te gaan met Stephen Sprouse en Takashi Murakami. Zeggen dat Louis Vuitton baat heeft gehad bij Jacobs’ wervelwind van een visie zou een understatement zijn.

In 2014 loopt het contract tussen Marc Jacobs en Louis Vuitton echter ten einde en volgens Women’s Wear Daily zou dat contract niet vernieuwd worden. Er wordt overigens ook gefluisterd dat Jacobs in de running is voor een postje bij het Amerikaanse merk Coach. Hoewel een wisseling van post in de toplaag van Louis Vuitton baanbrekend lijkt is het wel begrijpelijk. Jacobs pendelt al zestien jaar tussen Parijs en New York en moet ieder jaar twaalf collecties afleveren voor respectievelijk Louis Vuitton, Marc Jacobs en Marc by Marc Jacobs. Als er een vijftiger zonder schroom mag zeggen dat hij het wat rustiger aan wil doen, dan is het wel Marc Jacobs.

Een opvolger vinden voor zo’n creatieve duizendpoot zal zwaar worden, al meldt Fashionista dat er momenteel “heel ernstige gesprekken” aan de gang zijn tussen Nicolas Ghesquière en luxeconcern LVMH. Als deze geruchten kloppen dan wordt Ghesquière, die voorheen de scepter zwaaide bij Balenciaga, de opvolger van Marc Jacobs bij Louis Vuitton. Langs de andere kant kreeg Ghesquière sinds zijn vertrek bij Balenciaga ook bijzonder veel aandacht van grote investeerders die hem willen helpen een eigen label op te starten. Zo hebben de Chinese investeerdersgroep Li & Fung en de Italiaanse modegroep ‘Only the Brave’, met onder meer Maison Martin Margiela en Viktor &Rolf onder hun vleugels, een goed oog op Ghesquière’s toekomst.

Kiezen voor een prestigieuze maar risicovolle job bij Louis Vuitton, waar het vertrek van Marc Jacobs ongetwijfeld duidelijk voelbaar zal zijn, of eindelijk zijn eigen naam in de neklijn van zijn ontwerpen: er wachten Nicolas Ghesquière behoorlijk wat slapeloze nachten. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content