Véronique Leysen tovert met breinaalden in funky breiboek

Tv-presentatrice Véronique Leysen bracht vorige week ‘Nog een breiboek?!’ uit. Helemaal mee met de breihype, maar Leysen biedt met haar merk Maurice Knitwear, de bijhorende webshop én workshops net dat tikkeltje meer.

Tv-presentatrice Véronique Leysen bracht vorige week ‘Nog een breiboek?!’ uit. Helemaal mee met de breihype, maar Leysen biedt met haar merk Maurice Knitwear, de bijhorende webshop én workshops net dat tikkeltje meer.

‘Nog een breiboek?!’, dat is waarschijnlijk wat heel wat mensen denken. De doe-het-zelfshops komen bollen wol en breinaalden te kort dezer dagen, want de breihype lijkt te hebben toegeslagen. Voormalig Ketnetwrapster Véronique Leysen is een echte breifanaat, zo heeft ze haar eigen knitwearmerk ‘Maurice Knitwear’. Sinds vorige week is ook de bijhorende webshop online gegaan, waarop breigoedfashionista’s hun eigen handgemaakte Mauricemuts, -sjaal of -cape kunnen bemachtigen.

Beginnersproof

Voor wie zelf aan de slag wil gaan met wol en breinaald is het instructie- en inspiratieboek ‘Nog een breiboek?!’ een aanrader. Leysen liet de afbeeldingen van saaie patronen achterwege en doorspekt het boek met leuke streetstylefoto’s (genomen in NY), toffe stijltips en natuurlijk allerlei coole instructies om zelf je eigen Maurice-item te breien. Aangezien het boek ‘beginnersproof’ is, start het met de goed gedocumenteerde uitleg van de verschillende basistechnieken.

Who the f*ck is Maurice?

Begin 2013 werd Véronique Leysen gebeten door de breimicrobe. De zoektocht naar een naam voor haar knitwearmerk was toch iets moeilijker dan het opzetten van een breiwerkje. Toen ze bij haar oma op de koffie ging en een foto van haar overleden opa op de kast opmerkte, dacht ze ‘ha! dit is wat ik wil uitstralen’. ‘Mijn opa was een zeer charismatische man, altijd goedlachs en met een dikke knipoog. Dit wilde ik met mijn mutsen ook uitstralen. Charismatisch, leuk, hedendaags, maar ook nostalgisch, handgemaakt en rebels met een knipoog’, vertelt Leysen in het voorwoord van haar boek.

Wie breikriebels voelt, maar niet goed weet hoe eraan te beginnen kan het boek aankopen of samen met andere liefhebsters deelnemen aan één van de workshops. Alle informatie over de workshops én het aanbod van ‘Maurice Knitwear’ is te vinden op haar nagelnieuwe website. En het is geen schande om een steek te laten vallen. (AB)

Nog een breiboek?! is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 19,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content