Véronique Branquinho voor Camper, deel III

Véronique Branquinho heeft een derde collectie getekend voor het Spaanse schoenenlabel Camper.

Het Spaanse schoenenlabel Camper heeft Véronique Branquinho gevraagd een derde collectie te tekenen. Branquinho, die sinds 2009 artistiek directeur is bij lederwarenhuis Delvaux, tekende eerder al twee mannencollecties voor het label (afgelopen zomer, en ook twee modellen deze winter). Nu maakte de ontwerpster bekend dat ze voor de zomer 2011 ook een vrouwenlijn tekende.

“Ik heb rekening gehouden met de Mallorcaanse roots van Camper. De espadrille zit verwerkt in de zool van drie modellen. Ik ben een paar keer naar Mallorca gereisd om de ontwerpen, kleuren en materialen van de sandalen te bespreken. Camper is een ontzettend fijn en creatief familiebedrijf om mee samen te werken”, zegt Branquinho.

De herencollectie voor zomer 2011 bestaat uit een klassieke Derby schoen, gemaakt uit fijn leer in elegant zwart of cognackleur, en drie sandalen met een sportieve sneakerzool. De vrouwencollectie bestaat uit drie sandalen met hak en een spel van vlechtwerk, raffia en gekleurde stiksels.

De samenwerking met Branquinho maakt deel uit van het Camper To&etherproject. Camper werkte eerder ook al met modeontwerpers en designers als Bernhard Willhelm, Jaime Hayon, Romain Kremer, Maria Blaisse en Alfredo Häberli.

Elke Lahousse.

De collecties van Branquinho voor Camper worden onder meer verkocht in de Nationalestraat 33 in Antwerpen en online.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content