Veronique Branquinho artistiek directeur Delvaux

De Belgische ontwerpster maakte dat zaterdag bekend na haar modedéfilé tijdens de Parijse modeweek.

Veronique Branquinho wordt de nieuwe artistieke directrice van luxelederwarenproducent Delvaux. De internationaal gerenommeerde Belgische ontwerpster maakte dat zaterdag bekend na haar modedefilé tijdens de Parijse modeweek.

De keuze voor Veronique Branquinho is niet toevallig, luidt het bij Delvaux. “De ontwerpster heeft een zeer persoonlijke stijl en een discrete, maar elegante benadering van accessoires. De samenwerking creÔert natuurlijk ook internationale kansen.” Niet alleen Delvaux is enthousiast over de toekomstige samenwerking, ook Veronique Branquinho gaat de uitdaging graag aan. De ontwerpster vindt het een luxe om in deze tijd nog op een artisanale, hoogkwalitatieve manier te kunnen werken.

In haar eigen werk zoekt Branquinho telkens naar een combinatie van eigentijds en tijdloos. Voor de collectie van Delvaux wil ze een spanning creÔren tussen herkenning, de bestaande codes van het huis, en verrassing. ‘Ik ben altijd op zoek naar de essentie van vorm, en ik besteed heel veel aandacht aan details en accessoires, maar altijd op een discrete manier’, aldus Branquinho.

Veronique Branquinho studeerde modeontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Een keuze die werd ingegeven door haar bewondering voor de beroemde ‘Antwerpse Zes’. In 1997 stelde ze onder haar eigen naam haar eerste collectie voor in Parijs. Niet lang daarna mocht ze in New York de Vogue VH1 Award in ontvangst nemen voor meest veelbelovende nieuwe ontwerpster. Sindsdien gaat het haar voor de wind en staat het Branquinho-label voor ‘designer wear’ en voor een lijn zonnebrillen en schoenen.

Bij Delvaux bevat de herfst-wintercollectie dit jaar al drie ontwerpen van de hand van Veronique Branquinho. De collectie voor de lente-zomer 2010 zal volledig volgens haar creatieve visie worden gerealiseerd. Voor het oudste luxelederwarenhuis ter wereld, is het niet de eerste keer dat het een talentvolle ontwerper uit de mode- of designwereld inschakelt om de rangen te vervoegen. Onder andere designer Stefan Schöning en topmodel Hannelore Knuts gingen Branquinho voor.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content