Verkoop van bont neemt nog toe

Vooral de vraag op de Aziatische markten neemt sterk toe.

De verkoop van bont is sinds het jaar 2000 met 70 procent gestegen. In het vorige modeseizoen 2010/2011 bedroeg de groei 7 procent. Vooral de Aziatische markten van China, Hong Kong en Korea stimuleren die gestegen vraag en bijbehorende recordprijzen op de veilingen, al is ook de vraag in Europa en Noord-Amerika toegenomen. Dat meldt de Belgische Bontfederatie, die zich baseert op cijfers van The International Fur Trade Federation.

De wereldwijde bontsector was vorig seizoen goed voor meer dan 11 miljard euro. In Europa bedroeg de omzet van de bontverkoop vorig jaar 4,5 miljard dollar, of 3,4 miljard euro. Ondanks de economische malaise volgt deze positieve trend dus de algemene trend in luxegoederen.

Bont blijft ook het komende herst/winterseizoen 2012-2013 een veelgebruikt materiaal. Designers zoals Marc Jacobs, Mulberry en Gucci kozen onder meer voor bont in hun nieuwe collecties. Individuele cijfers voor de Belgische markt kon de bontfederatie niet meegeven.

België telt 18 pelsdierhouderijen. “Dat is relatief weinig”, zegt Isolde Delanghe van de Belgische Bontfederatie. Ter vergelijking: Nederland heeft meer dan 150 nertsenkwekerijen. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content