Vergeven en vergeten? John Galliano is hoofdspreker op Joods evenement rond mode

© Reuters

De Joodse gemeenschap reikt de modeontwerper de hand na het schandaal in 2011, toen Galliano in opspraak kwam door antisemitische uitspraken.

Connect, een reeks evenementen in Londense synagogen, wist wel een heel speciale gast te strikken. Niemand minder dan John Galliano wordt de hoofspreker van het culturele modefestival dat plaatsvindt op 28 mei. Samen met Maureen Kendler van de London School of Jewish Studies en Rabbi Sam Taylor zal hij het publiek toespreken over cultuur en gemeenschap.

Mea culpa

Nadat Galliano in 2011 schuldig werd bevonden aan antisemitisme, volgde een moeilijke periode voor de ontwerper. Hij herinnerde zich niets van het incident en gaf toe dat hij op dat bewuste moment leed aan alcohol-, slaappillen- en Valiumverslavingen.

Galliano uitte zijn schaamte, bood meermaals zijn verontschuldigingen aan en kickte af van verdovende middelen. De mensen uit de Joodse gemeenschap die hij leerde kennen na zijn veroordeling, aanvaarden deze verontschuldigingen en nodigden hem uit voor het evenement in mei.

Comeback in de mode

Na het incident werd hij ontslagen bij Dior en was enkele jaren werkloos. Eind 2014 maakte hij zijn comeback als nieuw creatief hoofd van Martin Margiela. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content