Veganistische schoenen

Veganistische schoenen -gemaakt zonder dierlijke producten- hebben hun plaats veroverd in de modewereld.

Er beweegt wat in schoenenland. Vorig week stelden de grote internationale schoenenmerken nog een moratorium in tegen leveranciers uit het Amazonewoud. De Britse site fashion-conscience.com gaat nog een stap verder. Zij biedt veganistische schoenen aan, schoenen gemaakt zonder dierlijke producten.

Stella McCartney en Natalie Portman bewezen al dat veganistisch niet gelijk staat met stijlloos. En ook de labels die op de mode-met-een-geweten-site te koop worden aangeboden zijn zonder meer chic. Ze worden niet voor niets vermeld in de Britse editie van Vogue.

Onder meer het New Yorkse label Olsenhaus van ontwerpster Elisabeth Olsen, een uitgesproken pleitbezorgster van het veganisme, biedt zijn collectie aan. De niet-lederen ontwerpen hebben hun plaats al veroverd in de modewereld en zijn te koop vanaf 170 pond (197 euro). Een ander merk is Neu Aura met een hele reeks stijlen die onmisbaar zijn voor elke garderobe. Van draagbare pumps met middelhoge hak tot klassieke bruine rijlaarzen. Allemaal 100 procent veganistisch en geproduceerd in fabrieken die milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel dragen. Prijzen starten bij 87,50 pond (101 euro). En dan zijn er nog de ‘jelly shoes’ van Melissa in samenwerking met Vivienne Westwood. Ze ogen bijzonder kleurrijk, werden gemaakt van gerecycleerd plastic en zijn het resultaat van afvalvrije productie. Te koop vanaf 62 pond (72 euro).

De veganistische schoenencollecties zijn verkrijgbaar via www.fashion-conscience.com, samen met andere veganistische kleding en accessoires.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content