Veel mensen dragen schoenen in de verkeerde maat

© iStock

De helft van de vrouwen zou schoenen dragen die niet goed passen. Dat schrijft de Britse Vogue.

De helft van de vrouwen zou schoenen dragen die niet goed passen. Dat schrijft de Britse Vogue.

Dat blijkt uit een onderzoek van het British College of Podiatry bij tweeduizend mensen. Uit dit onderzoek bleek dat veel mensen zich er niet van bewust zijn dat hun schoenmaat kan veranderen, door bijvoorbeeld een zwangerschap, warmte of verwondingen. Een verandering van een paar millimeter kan er al voor zorgen dat mensen een grotere schoenmaat krijgen. Nochtans zijn goedpassende schoenen erg belangrijk om goedgeluimd de dag door te komen.

Verkeerde maat

Volgens Alison Gartner, een podoloog uit Washington DC, ligt het probleem niet enkel bij vrouwen die per se te kleine schoenen met hakken willen dragen. “Je ziet het probleem van een verkeerde maat bij alle typen van schoenen,” zegt ze aan Vogue. Ze stelde vast dat schoenen in een verkeerde maat verantwoordelijk zijn voor de voetproblemen bij 40 procent van haar mannelijke klanten en 60 procent van haar vrouwelijke klanten.

Eerst passen, dan pas kopen

Het probleem van het dragen van schoenen in de verkeerde maat, zou ook wel eens kunnen voortkomen uit het kopen van schoenen via online-winkels. Hierdoor kan je de schoenen niet passen en doe je eigenlijk maar een gok naar de juiste maat op basis van schoenen die je al in je kast hebt staan. Daarom is het belangrijk om ofwel het merk goed te kennen en de maat die je hebt of toch effectief de schoenen gaan passen. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content