Vans lanceert Dennis Hopper collectie

Het Amerikaanse kledinglabel Vans brengt met zijn unieke Hopper collectie een eerbetoon aan de overleden acteur en kunstenaar Dennis Hopper.

Nog voor zijn overlijden vorig jaar wist de Amerikaanse acteur Dennis Hopper een kleding- en schoenencollectie te ontwerpen voor sneakerlabel Vans. De lijn is geïnspireerd op de favoriete werken van de kunstzinnige Hopper.

Naast T-shirts en schoenen met Hopper-artwork is er ook de Hopper Morocco, een jas van gewaxt canvas met een fotocollage aan de binnenkant. De Hopper Lidgate, een stijlvol hemd en de Hopper Talford pet met lederen details vullen de collectie aan.

Dennis Hopper, die vorig jaar op 74-jarige leeftijd overleed, was vooral bekend als acteur in de klassiekers Easy Rider, Apocalypse Now en Rebel Without a Cause, een kaskraker waar ook de opstandige James Dean grote roem mee verwierf. Maar daarnaast hield hij zich ook bezig met fotografie en verzamelde hij kunst. In 2001 werd zijn werk nog tentoongesteld in het Stedelijk Museum van Amsterdam.

Met zijn collectie vult Hopper het rijtje aan van andere grote namen die een eigen lijn ontwierpen voor Vans. Zo wist het surf- en skatelabel in het verleden onder meer de muziekgroepen Santigold en The Sex Pistols en het hippe kledingmerk A.P.C. te strikken voor een samenwerking.

(JJ)

De Dennis Hopper collectie is vanaf nu te koop bij Fish en Chips in Antwerpen.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content