Van uptown look tot straatcultuur op Londense catwalks

Nieuw talent en ‘veteranen’ stellen hun collecties voor in Londen. Afgelopen weekend onder meer Vivienne Westwood’s Red Label en Matthew Williamson.

De Britse modewereld heeft een van zijn grootste ontwerpers verloren en de modeweek in Londen ging vrijdag dan ook in bedrukte sfeer van start met een hommage aan Alexander McQueen. Zes dagen lang stellen 68 stylisten er de collecties voor de herfst en winter 2010-2011 voor, zowel opkomende namen als Christopher Kane, Erdem en Marios Schwab als ‘veteranen’ John Rocha, Vivienne Westwood en Burberry Prorsum.

De collectie die Vivienne Westwood’s Red Label zondag presenteerde was erg divers. “Zowel de Queen als Pixie Geldof zou er zich kunnen mee kleden”, schrijft style.com. Ze strekte dan ook van een een tribale dekenjas en tartan pak tot een plooirok en blouse met pofmouwtjes die niet zouden misstaan hebben bij een schooljuf in de sixties die Westwood ooit was. Daarnaast bevatte de collectie mooi gesneden jassen, chique shirtjurken en sexy kleine pakken. Westwood probeerde en passant ook nog een klimaatboodschap mee te geven: “Loyalty 2 Gaia” stond op haar T-shirts te lezen.

Matthew Williamson mixte zijn vertrouwde boho, ethnische look met gesofisticeerde elementen die ook zijn nieuwe uptown-cliënteel zouden moeten aanspreken. Sienna Miller en Twiggy toonden zich alvast grote fan van de Griekse godinnen in lurex of satijnen jurken en de chique, stadse tweed jassen. Williamson houdt nog altijd van kleur en heeft voor volgende winter ook een knalroze Sherlock Holmes jas en elektrische blauwe jurk in zijn aanbod zitten.

Henry Holland haalde dit seizoen zijn inspiratie bij de New Yorkse straatcultuur. Met jaren tachtig hiphop styling en bandana’s.

Ann Heylens.

Bekijk alle defilés in Londen op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content