Van Katoen organiseert naaimarathon voor goed doel

Op 14 april 2012 organiseert Van Katoen een naaimarathon voor Annick for Kenia in het Gentse MIAT. Een initiatief van blogster Sharon Duverger en een handvol vlijtige vrijwilligers.

Op 14 april 2012 organiseert Van Katoen een naaimarathon voor Annick for Kenia in het Gentse MIAT. Een initiatief van blogster Sharon Duverger (31) en een handvol vlijtige vrijwilligers.

Hoe is Van Katoen ontstaan? Duverger: Drie jaar geleden ben ik gestart met een blog over handwerk. Daaruit is de Gentse naaiclub De IJverige Wijven ontstaan. Ook in andere provincies werd handwerk weer populair. Samen met het Leuvens Stiksel hebben we in 2009 Van Katoen opgericht. Het idee was simpel: een naaimarathon organiseren voor het goede doel.

Wat staat er op het programma? Het moet een doedag worden voor het ganse gezin, ondergedompeld in een retrosfeertje. Er zal een Van Katoenwinkeltje zijn, waar je onze handgemaakte spullen kunt kopen. Maar er worden bijvoorbeeld ook workshops georganiseerd. We hebben al een webshop waar je voor vijf euro patronen kan kopen. Alle opbrengst gaat naar het project Annick for Kenia.

Hoe raakte Fragile erbij betrokken? We hadden hen gevraagd om gratis stof, maar de ontwerpster, Nathalie Vleeschouwer, vond het project zo interessant dat ze er ook een wedstrijd aan koppelde. Tot eind januari kun je op vankatoen.org een ontwerp voor een zwangerschapsjurk indienen. De winnende jurk wordt 14 april bekendgemaakt en zal opgenomen worden in de herfst / wintercollectie 2013 van Fragile. Een deel van de opbrengst gaat naar de designer, de rest naar Van Katoen.

Ellen De Wolf

Van Katoen, op 14 april 2012 in het MIAT, Minnemeers 9, 9000 Gent. www.vankatoen.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content