Van Hassels start met vrouwenlijn

Belgisch kinderkledingmerk Van Hassels lanceert ook een lijn voor voor vrouwen.

Het Belgische kinderlabel Van Hassels start met een damescollectie. De bedrijfsleiding nam die beslissing na een een marketingonderzoek bij de klanten van de kindercollectie. “Daarop hebben we heel positieve reacties gehad,” zegt woordvoerder Katrien De Loore.

Het familiebedrijf Van Hassels is al drie generaties actief in kwaliteitskinderkleding, feestkledij en uniformen. Het heeft meer dan honderd verkooppunten in multimerkenboetieks. Vorig jaar werd Van Hassels overgenomen door het Belgische modehuis Fred & Ginger (F&G). De familie bleef wel betrokken bij het bedrijf. Op het moment van overname maakte de nieuwe eigenaar al bekend te willen groeien.

De ontwerpen van de nieuwe damescollectie zullen in de lijn liggen van de kindercollectie, maar aangepast aan volwassenen. De eerste collectie, voor de zomer van 2010, bestaat uit zo’n tweehonderd stuks. Ze zullen niet alleen in eigen winkels te koop zijn, maar ook in multimerkenstores.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het merk Van Hassels flagshipstores zou openen in onder meer Knokke en Antwerpen. Maar omdat daar nog geen geschikte locatie is gevonden, gaan binnenkort de eerst twee open in Gent en Mechelen.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content