Van Gogh-laarzen

Het Nederlandse schoenenmerk vroeg hedendaags kunstenaar Reinoud Van Vught laarzen te ontwerpen in de stijl van Van Gogh.

Kunst heeft de afgelopen jaren al veel invloed gehad op mode en ook schoenenmerk Sacha doet graag een beroep op de artistieke wereld. Zo sluit het op een kunstzinnige manier het feestjaar voor zijn honderdste verjaardag af met twee paar Van Gogh-laarzen.

Het Nederlandse schoenenlabel vroeg hedendaags kunstenaar Reinoud Van Vught laarzen te ontwerpen in de stijl van een van de bekendste Nederlandse schilders ooit. Van Vught haalt al langer zijn inspiratie bij Van Gogh en stelt zijn werk vanaf 5 september ook tentoon in het Vincent van Goghhuis in Zundert. Sacha sponsort de tentoonstelling en zo kwam van het een het ander.

Van Vught ontwierp voor Sacha twee modellen -één in cognackleur en één in het zwart. Zijn eigen kunst heeft hij verwerkt in leder en textiel. Van Gogh is geprint op traditioneel canvas in combinatie met leder.

Sacha werkte eerder al samen met designer Michael Barnaart van Bergen.

De Van Gogh-schoenen zijn vanaf november in beperkte editie verkrijgbaar in Belgie. Prijs: 169.95 euro.

Ann Heylens.

Van Vught en Van Gogh, Van 5 september tot en met 24 januari. Vincent van Gogh Huis, Markt 27, 4881 CN Zundert, +31 (0)76 597 85 90

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content