‘Van de hak op de tak’ wint eerste Sacha Shoe Award

De Modeacademie van Antwerpen en schoenenmerk Sacha hebben dit jaar voor het eerst de ‘Sacha Shoe Award’ uitgereikt.

De Modeacademie van Antwerpen en schoenenmerk Sacha hebben dit jaar voor het eerst de ‘Sacha Shoe Award’ uitgereikt. Hij gaat naar laatstejaarsstudente Stéphanie D’heygere voor haar ontwerp ‘Van de hak op de tak’. De schoen is vanaf 10 juni verkrijgbaar bij Sacha.

De laatstejaars van de Modeacademie was gevraagd een schoenontwerp in te dienen dat bij hun afstudeercollectie aansloot. Een professionele jury ( Walter Van Beirendonck, Veerle Windels, Els Proost, Dirk Van Saene, Maureen De Clercq, Helena Rietjens en Paul Termeer) beoordeelde de inzendingen.

De winnares van deze eerste editie is de Belgische Stéphanie D’heygere met haar ontwerp ‘Van de hak op de tak’! “Een verassende combinatie van natuurlijke materialen waarbij een hak, lijkend op een tak, naadloos overvloeit in een prachtige grof gebreide kous”, luidt het oordeel.

Bosch
“Mijn schoen werd ontworpen in functie van mijn afstudeercollectie. Die is grotendeels geïnspireerd op freaks met als ultieme inspiratiebron de schilderijen van Jheronimus Bosch”, aldus Stephanie. “Zijn compositiespel van half mens/half dier en half mens/half plant probeer ik letterlijk en figuurlijk in mijn collectie te vertalen. Zo heb ik bijvoorbeeld een paar outfits ontworpen waarbij de broek doorloopt in collants. Dit principe komt ook terug in de schoen. Concreet oogt het geheel als een laars terwijl het eigenlijk een echte kous is, met als finishing touch een hak in de vorm van een boomstam waardoor het geheel een natuurlijke en organische look krijgt.”

Het winnende ontwerp zal komen weekend tijdens de eindejaarsdefilés van de Antwerpse Modeacademie in primeur geshowd worden en is vanaf 10 juni verkrijgbaar in geselecteerde Sacha-verkooppunten. Prijs: 119,95 euro

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content