Van Antwerpen naar New York: Belgische wordt nieuwe curator van Metropolitan Museum

Metropolitan Museum Of Art: expo van Rei Kawakubo in 2017 © Isopix

Dat ons land modeprofessionals op verschillende gebieden voortbrengt, wordt opnieuw duidelijk met dit nieuws. Karen Van Godtsenhoven werd aangesteld tot nieuwe curator van de modeafdeling van het Metropolitan Museum in New York. Hiervoor werkte ze als curator van het ModeMuseum in Antwerpen.

Karen Van Godtsenhoven gaat samenwerken met directeur Andrew Bolton voor het Costume Institute, een departement van het wereldberoemde MET. Van Godtsenhoven licht aan VRT toe wat haar nieuwe job inhoudt.

‘De modeafdeling van het Metropolitan Museum is in een groter geheel ingebed en is verbonden met andere departementen als Egyptische kunst of schilderkunst. We gaan mode samen met andere kunsttakken tonen.’

Met Gala

The Met bevindt zich aan Central Park in Manhattan en is het grootste museum van New York. Het museum heeft een enorm brede collectie. Je kunt er onder meer vondsten uit het oude Egypte, Europese ridderharnassen, modecreaties, fotografie en moderne kunst gaan bekijken. Het is een van de drukst bezochte kunstmusea ter wereld.

Niet alleen is het beroemd omwille van de vele kunstschatten die het museum herbergt, maar ook dankzij het Met Gala, een benefiet waar beroemdheden met plezier aantreden in de meest opvallende creaties. Het gala heeft als doel geld in te zamelen voor de modeafdeling.

‘Verdienste van Antwerpen’

Voor haar aanstelling bij het Metropolitan Museum of Art werkte Van Godtsenhoven sinds 2009 als curator voor het ModeMuseum in Antwerpen. Die job laat ze met spijt in het hart achter, maar een kans als deze kon ze niet laten liggen. ‘Er zijn maar enkele hoog aangeschreven modemusea in de wereld en dat van Antwerpen hoort daar zeker bij. Zo zijn ze waarschijnlijk bij mij terechtgekomen, dus het is ook een verdienste van Antwerpen. We zien wel wat de toekomst brengt’, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content